22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Φρένο Ζαλγκίρις σε Αστέρα

Με πρωταγωνιστή τον Λούκα Λεκαβίτσιους, που ήταν παρών στα δύσκολα, η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέτυχε σπουδαία νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα με 76-70 και ανάσανε λίγο βαθμολογικά. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις σερί νίκες κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μείνει μόνη της στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μιλάκνις η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 11-4 στο 4', όμως ο Ερυθρός Αστέρας μάζεψε αμέσως τη διαφορά και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να μην μπορεί καμία να ξεφύγει από την άλλη.

Ο Αστέρας κυριάρχησε στα ριμπάουντ, με τον Κούζμιτς στην αρχή και τον Στίματς στη συνέχεια να ανανεώνουν πολλές επιθέσεις, όμως ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια κι αυτό δεν του επέτρεψε να πάρει μια διαφορά. Ο Λορέντζο Μπράουν στο πρώτο δεκάλεπτο και οι Στίματς, Πάντερ στο δεύτερο τράβηξαν κυρίως το σκοράρισμα, την ώρα που η Ζαλγκίρις έβρισκε λύσεις τόσο από την περιφέρεια με τους Κέισι Ρίβερς και Λεκαβίτσιους, όσο και μέσα στο καλάθι με τον Λεντέι. Η απώλεια, όμως, των ριμπάουντ δεν την βοήθησε κι αυτή να εδραιώσει ένα προβάδισμα.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 38-38 και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Αστέρας με δύο τρίποντα απο τους Σίμανιτς και Μπάρον προηγήθηκε με 45-38 στο 23'. Όμως η Ζαλγκίρις με καλή άμυνα και τον Ουλανόβας να βοηθά τους Λεκαβίτσιους, Λεντέι στο σκοράρισμα, έτρεξε ένα σερί 11-0, πέρασε μπροστά στο 26' με 49-45 και το παιχνίδι συνεχίστηκε στο μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας εξακολουθούσε να είναι άστοχος από την περιφέρεια, η Ζαλγκίρις εξκολουθούσε να χάνει τα ριμπάουντ και τη τρίτη περίοδος έληξε με την πρωταθλήτρια Λιθουανίας να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (57-53).

Στην τελευταία περίοδο "εμφανίστηκε" ο Νάιτζελ Χέις, που με πέντε συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα μεγάλωσε το προβάδισμα της Ζαλγκίρις στους 9 πόντους (62-53) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η ψυχολογία έγειρε αποφασιστικά προς τη μεριά της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, που με τον Λεκαβίτσιους σταθερά καλό διατήρησε τον έλεγχο, εκμεταλλευόμενη και την πίεση των γηπεδούχων, η οποία είχε πλέον μεγαλώσει. Οι παίκτες του Αστέρα οδηγούνταν σε σειρά κακών και άστοχων επιλογών, που δεν τους επέτρεπαν να κλείσουν την ψαλίδα. Αλλά και όποτε προσπαθούσαν να πλησιάσουν, ο Λεκαβίτσιους ήταν εκεί για να διατηρεί τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας για τη Ζαλγκίρις, η οποία έφτασε εν τέλει στη νίκη.

ΗΓΕΤΗΣ: Ο Λούκα Λεκαβίτσιους σήκωσε τη Ζαλγκίρις στις πλάτες του και έδωσε λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζαλγκίρις είχε μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και 8/19 τρίποντα, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας είχε 11 επιθετικά ριμπάουντ και 7/28 τρίποντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ