31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Φουλ του… πράσινου

Τζάμπολ στις 8μ.μ. Μεταξύ γνωστών και φίλων, που όμως θα κυνηγήσουν ακριβώς το ίδιο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας: Τη νίκη! Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ2), φουλ του… πράσινου για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στη Ζαλγκίριο Αρένα με τους γηπεδούχους να κυνηγούν μια θέση στην οχτάδα και τους φιλοξενούμενους μια θέση στις τέσσερις πρώτες προνομιούχες της βαθμολογίας. Όλα αυτά με τον Τζέιμς Γκιστ εκεί…

Το 10 και το 14

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην αγωνιστική με 14-10 και αναζητά αυτή την εκτός έδρας νίκη που θα τον κάνει να ξεκολλήσει και να διατηρήσει τις ελπίδες του για ένα πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play off. Κάτι που δεν εξαρτάται και απόλυτα από τον ίδιο, αφού ένα σκαλί πιο ψηλά βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε με δύο νίκες επιπλέον (16-8).

Η Ζαλγκίρις Κάουνας βρίσκεται στο 10-14. Οι ελπίδες της για πρόκριση στους οχτώ παραμένουν ζωντανές, με δεδομένο επιπλέον πως την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα αναμετρηθεί με την Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μία θεσούλα πάνω από τη διαχωριστική γραμμή (13-11). Ανάμεσά τους και η Νταρουσάφακα με ρεκόρ 12-12.

Το απόψε

Ο Παναθηναϊκός έχει ταξιδέψει με ένα «νέο» πρόσωπο στη σύνθεσή του: Τον Τζέιμς Γκιστ. Βρήκε μια θέση στην αποστολή και στο ρόστερ για πρώτη φορά από τις 16 Νοεμβρίου, όταν είχε αγωνιστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το αν θα αγωνιστεί και πόσο είναι ερωτηματικό με τους «πράσινους» να είναι πολύ προσεκτικοί με το θέμα επιστροφής του. Άπαντες γνωρίζουν άλλωστε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και τη λειτουργία της τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Το… χθες

Οι δύο ομάδες έχουν μια πλούσια προϊστορία με 17 αναμετρήσεις να καταγράφοντα και τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος με 15-2. Έχουν και ουκ ολίγες μπασκετικές… συγγένειες. Κορυφαία σύνδεση μεταξύ των δύο δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Παίκτης και πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, συμπαίκτης του Αντώνη Φώτση και του Νικ Καλάθη κάποτε και τώρα προπονητής της αγαπημένης ομάδας της γενέτειράς του, της Ζαλγκίρις Κάουνας. Και πρώην παίκτης του Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Αουγκούστο Λίμα έχει διατελέσει συμπαίκτης με τον Κέι Σι Ρίβερς στη Ρεάλ Μαδρίτης (2015-16), αλλά κα με τον Τζέιμς Γκιστ στην Ουνικάχα Μάλαγα (2012-13). Ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις και ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό (2007-08). Και φυσικά υπάρχει και ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Αντώνη Φώτση και ο οποίος έχει πανηγυρίσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας το 2007 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ