30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Φοβού τους Έλληνες

Ο Φλοράν Πιετρούς, όπως και οι Τόνι Πάρκερ και Μπορίς Ντιό, δεν φορούν πλέον τη φανέλα με το εθνόσημο. Η Εθνική Γαλλία, όμως, θα βρει τον... τρόπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας σύμφωνα με τον 28άχρονο φόργουορντ.

Ο πολύπειρος παίκτης της Στρασμπούρ, με τέσσερα μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2013 χρυσό, 2011 ασημένιο, 2005 και 2015 χάλκινο) και μία τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στην Ισπανία, παραχώρησε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia» και κατέθεσε τα προγνωστικά του για το μεγάλο φετινό «ραντεβού». (31/08-15/09). «Είμαστε διαφορετική ομάδα χωρίς τον Τόνι, αλλά έχουμε πολλούς δυνατούς παίκτες όπως οι Ρούντι Γκομπέρ, Ιβάν Φουρνιέ, Νικολά Μπατούμ, Νάντο Ντε Κολό. Δεν βλέπει κάποιον που μπορεί να αποτελέσει τον "εγκέφαλο", αλλά αυτή είναι η δουλειά του προπονητή μας, Βενσάν Κολέ, να βρει έναν τέτοιον ηγέτη», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει…

Για το Γάλλο ομοσπονδιακό τεχνικό: «Είναι χαζό να αλλάζεις έναν προπονητή όταν δίνει αποτελέσματα. Με το Βενσάν Κολέ έχουμε σταθερότητα, εδώ και πολλά χρόνια. Ας δούμε, τώρα, πώς θα αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση. Έχει να διαχειριστεί μια πολύ φιλόδοξη ομάδα, η οποία όμως έχει χάσει τον αρχηγό της».

Για τους αποδεκατισμένους Αμερικανούς: «Όλοι λένε πως η Εθνική ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από NBAers. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σύνθεση του ρόστερ, πολλοί αστέρες έχουν αρνηθεί την κλήση. Θα είναι πιο δύσκολο να νικούν εύκολα κάθε φορά. Κάτι τέτοιο έγινε και το 2006 και η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».

Για την ομάδα που θεωρεί πως θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά: «Η Αυστραλία φαντάζει η πιο ευχάριστη έκπληξη. Μπορούν να μπουν στις θέσεις των μεταλλίων, ακόμα και χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον Μπεν Σίμονς. Ο Πάτι Μιλς, ο Ματ Ντελαβεντόβα και ο Άντριου Μπόγκουτ μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός και την Ελλάδα, η οποία ανέκαθεν ήταν επικίνδυνη στα μεγάλα τουρνουά. Καλές πιθανότητες έχουν και η Ιταλία και η Ρωσία. Όλες αυτές οι ομάδες διαθέτουν ένα καλό μείγμα νιάτων, εμπειρίας και ταλέντου».

Για τις απουσίες της Ρωσίας (Τιμοφέι Μοζγκόφ και Ντμίτρι Κοστόφ): «Τους γνωρίζω σαν παίκτες και η απώλειά τους θα επηρεάσει τη ρωσική ομάδα. Όσο θυμάμαι, όμως, οι Ρώσοι έχουν πάντα μεγάλη επιθυμία να δώσουν "μάχες", να παλέψουν για κάθε μπάλα. Ήταν πάντα δύσκολο για εμάς όταν παίζαμε κόντρα στη Ρωσία. Παρά τις απώλειες, λοιπόν, η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και να παίξει τουλάχιστον για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμμετοχή μόλις δώδεκα ομάδων: «Θα ήταν πιο ενδιαφέρον και πιο λογικό να έπαιζαν δεκαέξι ομάδες. Στην τελική, το μπάσκετ είναι από τα κύρια αθλήματα του προγράμματος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ