26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Φοβερή ανατροπή, τρομερή κατρακύλα!

Με σερί 10-0 στο τελευταίο 1,5 λεπτό και μεγάλοτς πρωταγωνιστές τους Γκριγκόνις και Χέις η Ζαλγκίρις πέτυχε τρομερή ανατροπή και τεράστια νίκη στην Κωνσταντινούπολη με 79-76 επί της Φενερμπαχτσέ, που δεν μπορεί να σταματήσει την άνευ προηγουμένου κατρακύλα της και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές!

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Ζαλγκίρις αμφισβήτησε ευθέως τη Φενερμπαχτσέ μέσα στο σπίτι της. Με καλή άμυνα, τον Πέρεζ να κάνει καλή δουλειά στη δημιουργία του παιχνιδιού και τους Λαντέιλ, ΛεΝτέι να δίνουν λύσεις μέσα στη ρακέτα η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν άφηνε από τα μάτια της αυτή του Ομπράντοβιτς.

Η Φενέρ είχε από την αρχή τον ΝτεΚολό βασική επιθετική επιλογή της, ενώ και ο Κώστας Σλούκας από τη στιγμή που πέρασε στον αγώνα αντικαθιστώντας τον Ντίξον, συμμάζεψε το παιχνίδι της ομάδας και έδωσε πολλές λύσεις στη δημιουργία, αλλά και στο σκοράρισμα. Ο Βέσελι έκανε θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, όμως μόλις στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η τουρκική ομάδα μπόρεσε να ξεφύγει κάπως.

Ο ΝτεΚολό πήρε αίφνης... φωτιά, σκόραρε 7 πόντους μέσα σε δύο λεπτά και πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 9-4, με το οποίο η Φενέρ προηγήθηκε με 40-33 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ζαλγκίρις μάζεψε ξανά τη διαφορά χτυπώντας κυρίως μέσα στο καλάθι με τους ΛεΝτέι και Γιανκούνας, με τον Γκριγκόνις να βοηθά από την περιφέρεια και εκμεταλλευόμενη την προσωρινή... παύση πυρός του Ντε Κολό. Όμως, όπως είχε συμβεί στη δεύτερη περίοδο, ο Γάλλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πάλι στο τελευταίο δίλεπτο και με την πολύτιμη συνδρομή του Σλούκα, που εξακολουθούσε να παίζει καλά, έφεραν τη διαφορά ξανά στο +9 (59-50) πριν μειώσει η Ζαλγκίρις 59-52 στο τέλος του δεκαλέπτου.

O Ντε Κολό συνέχιζε το... βιολί του και στην τελευταία περίοδο και η Φενερμπαχτσέ κρατούσε μια διαφορά 8 πόντων (69-61) ως τα μισά της, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Χέις και Ουλανόβας πέτυχαν δύο διαδοχικά τρίποντα, η Ζαλγκίρις μείωσε 69-67 (36') και το παιχνίδι έγινα ξανά ντέρμπι.

Ο Τζίτζι Ντατόμε πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο, που έμεινε αναπάντητο, στη συνέχεια ο Ντέρικ Ουίλιαμς έδωσε πολύτιμες επιθετικές λύσεις και η Φενέρ ξέφυγε ξανά με 76-69 στο 39', όμως η Ζαλγκίρις είχε ακόμα σφυγμό. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο και ο Χέις με γκολ-φάουλ αμέσως μετά από ένα κλέψιμο του Ουλανόβας έκαναν το σκορ 76-75 στα 47''. Και όχι μόνο αυτό.

Ο Χέις έκοψε τον Σλούκα στα 23'' και έδωσε τη δυνατότητα στον Γκριγκόνις να βάλει ένα ακόμα καλάθι 9'' πριν από τη λήξη και να βάλει μπροστά με 77-76 τη Ζαλγκίρις, η οποία έτρεξε σερί 8-0 στο τελευταίο 1,5 λεπτό! Στην τελευταία επίθεση της Φενέρ η μπάλα πήγε στον Βέσελι, που αστόχησε, ο Γκριγκόνις έβαλε δύο ακόμα βολές και η Ζαλγκίρις πήρε την πολύ μεγάλη νίκη βυθίζοντας την Φενέρ στον πάτο.

Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικής ανατροπής που έκανε η Ζαλγκίρις και αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι 9'' πριν απο το φινάλε. Κρίσιμη ήταν και η τάπα του Χέις στον Σλούκα, αλλά την περισσότερη δουλειά έκανε ο Γκριγκόνις, που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 60% στα δίποντα, 46% στα τρίποντα και 85% στις βολές η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη απέναντι στη Φενέρ, που σούταρε με ποσοστό μικρότερο του 50% και στα δίποντα και στα τρίποντα, ενώ και στις βολές είχε 61%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ