13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φλιώνης αντί Τολιόπουλου στην Εθνική Ανδρών

Ο Δημήτρης Φλιώνης θα πάρει τη θέση του Βασίλη Τολιόπουλου στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών, εν όψει των αναμετρήσεων της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022 που θα φιλοξενηθούν στο Σεράγεβο.

Ο 24χρονος γκαρντ του Ιωνικού Νικαίας, στον οποίο αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΕΚ, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, αλλά υπέστη κάταγμα στο δείκτη του αριστερού χεριού και θα υποβληθεί την Πέμπτη (12/11) σε χειρουργική επέμβαση, που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για διάστημα 5-6 εβδομάδων.

Κατά συνέπεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε για αντικαταστάτη του τον αρχηγό του Άρη, εν όψει των αγώνων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τη Λετονία (27/11) και τη Βουλγαρία (29/11), στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ο 23χρονος γκαρντ έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League και μάλιστα στο πρόσφατο ματς με τον Ηρακλή, στο Αλεξάνδρειο, ξεχώρισε με τις επιδόσεις του.

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Ο γκαρντ του Άρη, Δημήτρης Φλιώνης (1,88μ., 08/04/1997), κλήθηκε από τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Θανάση Σκουρτόπουλο, για να αντικαταστήσει τον Βασίλη Τολιόπουλο στη 14άδα που είχε ανακοινωθεί για τους δύο αγώνες της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 στο Σεράγεβο (27/11 με Λετονία και 29/11 με Βουλγαρία), μετά τον τραυματισμό του παίκτη του Ιωνικού που δεν θα του επιτρέψει να συμμετάσχει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ