34.1 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Φλεβαράκης: “Δεν ήταν εύκολη μέρα”

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε κανονικά στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τη Νεπτούνας, ενώ λίγο αργότερα του ανακοινώθηκε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Δείτε τι είπε ο -πρώην πλέον- προπονητής του ΠΑΟΚ.

“Δεν ήταν μία εύκολη μέρα για εμάς. Παίξαμε εξαιρετικά με τρεις ξένους. Η ομάδα πρέπει να είναι έτσι, να παλεύει και πρέπει να το υποστηρίξουμε. Αυτή πρέπει να είναι η κεντρική ιδέα. Παίξαμε με αυτούς που πάλευαν αλλά ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι από εμάς. Γι' αυτό κάναμε το rotation. Πρέπει να επιστρέψουμε στον κύριο στόχο μας, υπάρχουν εξηγήσεις για όλα. Πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε μέσα από αυτή τη σκληρή κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα”.

Όταν ρωτήθηκε ποιοι δεν είναι στην ίδια σελίδα, απάντησε: “Δεν είναι όλοι. Πρέπει να είμαστε όλοι εντός και εκτός ομάδας, αλλά δεν είμαστε ένα. Το σημαντικό είναι ο καθένας να συγκεντρωθεί στον στόχο και πως θα βοηθήσει την ομάδα. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ακόμη και στα καλύτερα μας κομμάτια ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, αλλά η ομάδα έχει στόχο και θα τον καταφέρει με συγκεκριμένο στόχο. Πρέπει να μαζευτούμε για να το δούμε όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα. Είναι διαφορετικό να λέμε και διαφορετικό να συνειδητοποιούμε ότι είναι δύσκολη χρονιά. Είμαι στην Α1 25 χρόνια, όμως σαν τη φετινή δεν θυμάμαι καμία”

Για την παρουσία αυτών που δεν έπαιξαν: “Η ομάδα μας είναι η μοναδική στα χρονικά που μαζεύτηκε τον Σεπτέμβριο και μπήκε σε δύο διοργανώσεις. Αυτό από μόνο του σε βάζει σε μία κατάσταση ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Εμείς στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν έχουμε ήττα εκτός προγράμματος, αλλά μία κακή εμφάνιση. Πήγαμε ελλιπέστατοι να παίξουμε με μία ομάδα που είχε ήττα εκτός προγράμματος. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη όταν έχεις μία τέτοια δύσκολη προσπάθεια θα πρέπει να θυσιαστεί η προσπάθεια.

Ο Μπεστ είχε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ζήτησε να βοηθήσει αλλά δεν ήταν καλά. Ίσως εκεί με τις τρεις βολές αν παίρναμε ένα ψυχολογικό προβάδισμα, το παιχνίδι να ήταν διαφορετικό. Πρέπει να βρούμε ηρεμία γιατί λείπει μέσα και γύρω από την ομάδα. Τα ματς με τον Παναθηναϊκό και την Μπεσικτάς δεν είναι μακριά, ήταν πριν 10 μέρες. Δεν ξεχάσαμε ξαφνικά τα πάντα”.

Για τις λύσεις: “Πρέπει να το δούμε με τη διοίκηση. Η ομάδα είναι σαφές ότι χρειάζεται ενίσχυση αλλά δεν είναι μόνο αυτό”.

Για την επικοινωνία με τη διοίκηση: “Πρέπει να είμαστε σε πιο συχνή επικοινωνία και ο καθένας να κοιτάξει το δικό του κομμάτι αλλά το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο”.

Για τις ατομικές προσπάθειες: “Αυτό έγινε όταν χάθηκε οριστικά το παιχνίδι. Όσο περνούσε το παιχνίδι, χάθηκε η ηρεμία”.

Για τις ανάγκες της ομάδας: “Είναι δύσκολο να βάλεις προτεραιότητα. Είναι όμως η ίδια ομάδα τους ματς με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να ξέρεις ποιοι είναι οι λόγοι για την κατάσταση της ομάδας. Σε όλα τα παιχνίδια έχουμε θέμα δημιουργίας, δεν έχει βελτιωθεί το διάβασμα του παιχνιδιού. Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες για το πως θα είναι οι στόχοι της προετοιμασίας μας. Από τη μέρα που άρχισαν τα διπλά παιχνίδια, η ομάδα έχει τεράστιο θέμα. Πρέπει να δούμε και τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε κάποια κίνηση. Οι ήττες μας πειράζουν αλλά η εικόνα μας προβληματίζει. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που πρέπει να αναλύσουμε. Τα καλά παιχνίδια μας δεν ήταν πριν δύο μήνες αλλά πριν 10 μέρες”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ