27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Φλεβαράκης: “Άνευ προηγουμένου η καθίζηση του Παναθηναϊκού”

Ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Φενέρ και τόνισε πως οι “πράσινοι” έχασαν επειδή νόμιζαν πως θα κέρδιζαν. Τι είπε για το Ολυμπιακός-Εφές;

Με δηλώσεις του στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” ο 46χρονος τεχνικός σχολίασε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρ λέγοντας πως οι “πράσινοι” θεώρησαν πως το παιχνίδι εξαρτώταν από τους ίδιους, ενώ όταν είδαν τους Τούρκους να αντιδρούν, δεν έκαναν ακριβώς το ίδιο. Αναφέρθηκε επίσης και στην σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές με τους “ερυθρόλευκους” να βρίσκονται κοντά στην πρόκριση, αν παίξουν την καλή τους άμυνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Φλεβαράκη:

-για το β’ ημίχρονο και την αλλαγή στην εμφάνιση του Παναθηναϊκού:
«Σίγουρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν θα περίμενε κανείς μια τέτοια αλλαγή στο παιχνίδι. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει ρυθμό στο ματς, είχε ρυθμό στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς ειδικά μετά από αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο που είχε και σε ένα γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, έτσι είναι το μπάσκετ. Απρόβλεπτο με καταστάσεις που αλλάζουν και διαμορφώνονται συνεχώς».

-τι άλλαξε στο β’ ημίχρονο:
«Κάπου ο Παναθηναϊκός θεώρησε ότι το παιχνίδι –εύκολα ή δύσκολα- εξαρτάται από αυτόν. Επαναπαύτηκε, πράγμα περίεργο για μια μεγάλη ομάδα. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι έδειξε μια άνευ προηγουμένου καθίζηση όταν τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά.  Από την πλευρά της Φενέρ ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να έχει στο παρκέ μια ομάδα από παίκτες που εμπιστεύεται απόλυτα. Έπαιξε με έξι παίκτες. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πλέι-μέικερ που έχει στη διάθεσή του ο Ομπράντοβιτς. Είδαμε πόσο εύκολα τους άλλαζε για να βρει ρυθμό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φενέρ έδωσε πολλές βοήθειες στον Μπουρούση κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και πήρε διαφορά.

Για τον Παναθηναϊκό αισθάνθηκα μια σιγουριά και από τον πάγκο στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τζέιμς μπήκε καθυστερημένα. Και όταν μπήκε δεν ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό, όπως συνέβη και με τον Ρίβερς. Και όταν μπήκαν στον αγώνα η Φενέρ δεν ήταν η ίδια...

-για τον Σίγκλετον:
«Είναι ένα όπλο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του το μακρινό σουτ. Είδαμε ότι δεν ήταν καλά στο σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε το πρόβλημα από την στιγμή που λειτούργησαν άλλοι σωστά. Το ίδιο συνέβη και με τον Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο λειτουργούσε σωστά επιθετικά και αυτό το εκμεταλλεύθηκε και αμυντικά. Στο β’ ημίχρονο όμως με τα λάθη που έγιναν έφεραν την Φενέρ στο παιχνίδι. Οι πράσινοι τράβηξαν κάποια σουτ που δεν έπρεπε. Έπαιξε υπέρ του δέοντος με τον τρόπο αυτό και όταν αυτά τα σουτ δεν μπαίνουν, χάνει το ρυθμό όλη η ομάδα.

-για τη σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές:
«Ο Ολυμπιακός πρέπει να βασιστεί σε αυτό που του δίνει αυτοπεποίθηση: Την άμυνά του. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να ελέγχει τα ματς, και στην επίθεση έχει δύο παίκτες που κρίνουν πολλά, τον Σπανούλη, και τον Πρίντεζη. Δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να της δώσει το γρήγορο παιχνίδι. Εάν ο Ολυμπιακός το καταφέρει αυτό τότε θα είναι ένα μεγάλο βήμα.  Πρέπει να μην αφήσει δεύτερες επιλογές ελέγχοντας το ριμπάουντ λειτουργώντας σωστά στο τρανζίσιον. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ