21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 94-80: Εχασε το μυαλό του και… τον μπούσουλα (vids)

Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα τα έκανε όλα λάθος στην Πόλη και είδε την λαβωμένη Φενερμπαχτσέ που δεν είχε τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της, Ντε Κολό και Βέσελι να κυριαρχεί κατά κράτος και να πανηγυρίζει το δίκαιο 94-80. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν ανεξήγητη καθίζηση και έτσι γνώρισαν την 6η ήττα τους, έχασαν και τη διαφορά από τη Φενέρ, αν και η διαφορά τους παραμένει μεγάλη στην παρούσα φάση. Ο Ολυμπιακός είναι στο 12-6, οι Τούρκοι στο 8-10. 

Η έλλειψη ρυθμού ήταν φανερή και στις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει μόλις 2 πόντους μέχρι το 4', 6-2, αλλά σταδιακά να... λύνεται με τον Γιώργο Πρίντεζη να έρχεται από τον πάγκο παραγωγικός. Από το 10-7 ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο 11-7, όμως η Φενέρ με Πολονάρα και Χένρι να ανεβάζουν ταχύτητα έκανε γρήγορο 8-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου και πήγε στο 18-17. Ακολούθησαν εκατέρωθεν μικρά ξεσπάσματα και εναλλαγές το σκορ, στο 17' ήρθε η αποβολή του Μπαρτζώκα, όμως ο Ολυμπιακός είχε από ώρα την σταθερά Σλούκα στην επίθεσή του και έκλεισε το ημίχρονο με το 36-39 να δείχνει ότι είχε ισορροπήσει εκ νέου την κατάσταση. 

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο για τον Ολυμπιακό. Εχασε το μυαλό του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δέχτηκε 7/9 τρίποντα στο δεκάλεπτο με Πλονάρα και Χένρι να δίνουν το σύνθημα, έφτασε τα 12 λάθη από μόλις 4 στο ημίχρονο, δεν είδε τίποτα να λειτουργεί σωστά και το 66-59 του 30ου λεπτού ήταν δίκαιο και... βαρύ. Με την έναρξη μάλιστα του τελευταίου, η διαφορά έγινε διψήφια, 69-59 με ένα ακόμα τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Γκούντουριτς. 

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα με το 74-59 στο 32', ο Ολυμπιακός παραδόξως για τη φετινή του συμπεριφορά έδειξε να το παρατάει και η ήττα δίκαια πήρε και έκταση.

ΤΗΝ... ΕΙΔΕ ΝΤΕ ΚΟΛΟ: Ο Πιέρια Χένρι έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τη Φενέρ και... τόλμησε να μιμηθεί τον Νάντο Ντε Κολό. Οργάνωσε άριστα το παιχνίδι, εκτέλεσε και όποτε είχε ευκαιρία και ήταν ο κινητήριος μοχλός της.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 15/29 τρίποντα της Φενέρ έκριναν το ματς. Ηταν μόλις 3/11 στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε καταιγισμός 7/9 στην τρίτη περίοδο και εκεί κρίθηκε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ