17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Φενερμπαχτσέ – Ερυθρός Αστέρας 61-57: Νίκησε ο λιγότερο… άστοχος! (vids)

Σε ένα παιχνίδι το οποίο θύμιζε περισσότερο... φιλικό προετοιμασίας παρά αγώνα κανονικής σεζόν, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με - ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν της EuroLeague.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ κακής ποιότητας μπάσκετ. Παρά το γεγονός ότι η Φενέρ πήρε ένα εντυπωσιακό προβάδισμα με 14-0 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε με δικό του σερί, και έφερε τη μάχη του σκορ στήθος με στήθος, μέχρι το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί, όμως αυτό δεν έγινε λόγω του διαρκούς σκοραρίσματος εκατέρωθεν όσο λόγω της... απουσίας αυτού. Μπορει οι δύο ομάδες να είχαν από ένα σερί στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στο δεύτερο σκόραραν συνολικά μόλις 21 πόντους, ενώ υπέπεσαν σε 14 λάθη, ανεβάζοντας τον δείκτη του ημιχρόνου στα 20! Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες μόλις στους 2 πόντους διαφοράς (28-26).

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ομάδα της Φενέρ να εμφανίζεται περισσότερο συγκεντρωμένη από τον αντίπαλό της. Ο Ακίλε Πολονάρα προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, σκοράροντας τους πρώτους 5 πόντους του στην Ευρωλίγκα ως παίκτης της Φενέρ, ενώ την ίδια ώρα ο Αστέρας συνέχιζε την τραγική επιθετική παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 8 (45-37). Εν τέλει όμως, το τέταρτο δεκάλεπτο έγινε πάλι ντέρμπι. Οι Σέρβοι επέστρεψαν στο παιχνίδι με στόχο να διεκδικήσουν ό,τι μπορούσαν από μία αναμέτρηση στην οποία η Φενέρ τους έδωσε δικαιώματα. Όμως και εκείνοι δεν ήταν σε καλή βραδιά και η αστοχία τους ήταν χαρακτηριστική στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν πλησίασαν το παιχνίδια στην κατοχή και είχαν τη δυνατότητα να "πιάσουν" τη Φενέρ. Το ένα χαμένο σουτ διαδέχθηκε το άλλο, μέχρι εν τέλει να μιλήσει με  πόντους του ο άφαντος ως τότε Νάντο Ντε Κολό και με 6 δικούς του πόντους να κάνει τη διαφορά σε ένα πολύ οριακό παιχνίδι.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Ντεσόν Πιέρ ήταν ένας από τους ελάχιστους παίκτες που παρουσίασαν μία καλή εικόνα στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός σκόραρε 13 πόντους, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ και κάνοντας και 2 τάπες, όντας πολύ καλός και στο τελευταίο, κρίσιμο δεκάλεπτο του αγώνα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες θα θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν τα αποψινά τους ποσοστά στο σουτ. 50% στα δίποντα και για τις δύο ομάδες, ενώ στο τρίποντο σκόραραν με το πολύ άσχημο 22.2% για τη Φενέρ και 21.7% για τον Ερυθρό Αστέρα.

Δείτα τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 28-26, 45-37, 61-57

https://twitter.com/EuroLeague/status/1443997574780882968

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ