16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Φενερμπαχτσέ για πλέι οφ

Η Φενερμπαχτσέ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες και νικώντας τη Βαλένθια στην Ισπανία με 93-86, την έπιασε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, όπου υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία με τη Χίμκι. 

H Φενερμπαχτσέ έδειξε διάθεση από την αρχή να γίνει το αφεντικό του αγώνα παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα 4-5 πόντων, το οποίο διατήρησε στο πρώτο πεντάλεπτο. Όμως η Βαλένθια ισοφάρισε με τον Μαρίνκοβιτς να δίνει λύσεις και εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της στα ριμπάουντ, παρόλο που ήταν άστοχη από την περιφέρεια. Η παρουσία του Μπόμπι Ντίξον στην πεντάδα πάντως βοήθησε την Φενερμπαχτσέ με σερί 7-0 να προηγηθεί με 21-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Βαλένθια αντέδρασε άμεσα. Με τον Τόμπι να βγαίνει μπροστά και με σερί 8-0 πέρασε 22-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως η Φενερμπαχτσέ βρήκε και πάλι απαντήσεις. Βελτιώνοντας την παρουσία της στα ριμπάουντ και με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να αναδεικνύεται σε βασική επιθετική αιχμή της, πήρε και πάλι το προβάδισμα και προς το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να οικοδομήσει μια διαφορά 6 πόντων (47-41).

Με αφετηρία δύο τρίποντα από τους Μαρίνκοβιτς και Κολόμ η Βαλένθια πέρασε ξανά μπροστά με 48-47 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και το ντέρμπι συνεχίστηκε, καθώς ο Ντούμπλιεβιτς βρήκε πρόσκαιρα χώρο δράσης στην άμυνα της Φενερμπαχτσέ, για την οποία οι Ντίξον, Ντατόμε συνέχισαν να δίνουν λύσεις. Προς το τέλος της περιόδου ο Ντε Κολό αφυπνίστηκε και η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 65-58.

Στην τελευταία περίοδο ο Ουίλιαμς συνδέθηκε ξανά με το καλάθι και οδήγησε στο σκοράρισμα τη Φενερμπαχτσέ, η οποία βελτίωσε κι άλλο την άμυνά της, ενώ με την επιστροφή στην πεντάδα και του Σλούκα, που είχε μείνει για αρκετή ώρα στον πάγκο, ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (82-72) στο 35'. Η Βαλένθια αποδείχθηκε ότι δεν είχε τον τρόπο να αντιδράσει. Δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα της Φενέρ, η οποία καθοδηγούμενη από τους Ουίλιαμς και Σλούκα προηγήθηκε με 91-76 στο 38' και πήρε εν τέλει την πολύτιμη νίκη, παρόλο που η Βαλένθια στα τελευταία δευτερόλεπτα μείωσε κάπως τη διαφορά.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της Φενερμπαχτσέ δηλώνοντας παρών σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 4/6 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ σούταρε 21/28 δίποντα, ενώ η Βαλένθια 14/25 κι αυτή η διαφορά στα ποσοστά ευστοχίας ήταν κρίσιμη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ