26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Φενέρ, η πιο καλή… νοικοκυρά! (vids)

Η Φενέρ θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4 της Euroleague γιατί έπραξε ακριβώς το ίδιο με τις προηγούμενες δύο. “Σκούπισε” τον αντίπαλο της!

Πολλά εκατομμύρια στο παρκέ, άλλα τόσα στον πάγκο, ακόμα περισσότερα στα ταμεία και η Φενέρ έγινε αυτό που πάσχιζε από την εποχή της… Ούλκερ. Να γίνει μεγαθήριο της Ευρώπης. Μπορεί βέβαια, στην κορυφή της να μην έχει φτάσει ακόμα αλλά μάλλον (και) στην γειτονική Τουρκία ασπάζονται το “αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι”. Κι αν με την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η πρώτη χρονιά αποτέλεσε μια… διερευνητική κρούση προς την ελίτ, αυτές που ακολούθησαν την βρήκαν εντός των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της “Γηραιάς Ηπείρου”. Κι ας κρατούσε στο χέρι της μια… σκούπα!

Από τον Ζήση στον Γκάουντλοκ

Σεζόν 14-15 και η Φενέρ, αφού έχει κερδίσει τα 19 από 24 παιχνίδια που έδωσε σε regular season και Top-16, πηγαίνει στα playoffs για να φιλοξενήσει στα πρώτα δύο ματς την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι. Η έδρα παίζει το ρόλο της, το ίδιο και οι Γιαν Βέσελι, Νεμάνια Μπιέλιτσα και Άντριου Γκάουντλοκ. Το πρώτο ματς έληξε στο 80-72, το δεύτερο στο 82-67 και το τρίτο, στο Τελ Αβίβ, στον πόντο. Όσο και αν η “ομάδα του λαού” ήθελε να μειώσει, δεν την άφηνε, αρχικά, ο Νίκος Ζήσης (19π.)  και εν συνεχεία ο Γκάουντλοκ. Το νικητήριο καλάθι του Αμερικανού στα -9’’ για το τέλος της παράτασης, έκανε το 74-75 και η Φενέρ, έβγαλε… σκούπα και φαράσι!

https://www.youtube.com/watch?v=oWgQH8txE7s

https://www.youtube.com/watch?v=WMBqQc5E9ik

Ω! Τι σύμπτωση…

Η Μακάμπι ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης όταν η Φενέρ την απέκλεισε. Το ίδιο και η Ρεάλ. Οι Τούρκοι πήραν την εκδίκηση τους για τον αποκλεισμό τους από τον τελικό της Μαδρίτης την σεζόν 14-15 αφήνοντας εκτός Final-4 την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ένα χρόνο μετά. Και τότε είχαν βγει οι… σκούπες! Με πλεονέκτημα έδρας, η Φενέρ φιλοξενεί την “Βασίλισσα” και το 75-69 ήρθε δια χειρός Κώστα Σλούκα (17π.). Το 100-78 είχε περισσότερους από έναν πρωταγωνιστές, όπως και το 63-75 της Μαδρίτης. Η σκούπα ξαναβγήκε από την ντουλάπα, όπως είχε γίνει και στις υπόλοιπες δύο από τις συνολικά τέσσερις σειρές των playoffs. 

https://www.youtube.com/watch?v=x0Vm3CcXa34

https://www.youtube.com/watch?v=fI0eVcAJUrg

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ