28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Φενέρμπαχτσε: Το «τέρας» της Ευρωλίγκας (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την εντυπωσιακή φετινή πορεία της Φενέρμπαχτσε η οποία τρομάζει τους αντιπάλους της στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Η συνταγή είναι επιτυχημένη τις τελευταίες σεζόν και δεν θα μπορούσε να αλλάξει για τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να συνεχίζει στο «τιμόνι» και να εγγυάται την επιτυχία. Η ενίσχυση του ρόστερ με έναν παίκτη του επιπέδου του Λοβέρν το καλοκαίρι ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο ένα ήδη δυνατό σύνολο. Οι 14 νίκες στα πρώτα 15 παιχνίδια τα λένε όλα, ενώ ο τραυματισμός του Τάιλερ Ένις ο οποίος θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν δεν φαίνεται να κοστίζει καθόλου. Μοναδικό «στραβοπάτημα» η ήττα της τέταρτης αγωνιστικής από την Αναντολού Εφές.

Τα… highlights

Όταν είναι τέτοιος ο απολογισμός στο φινάλε του πρώτου γύρου κι έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο τα highlights είναι αρκετά... Τα σημαντικότερα όμως είναι τα πολλά και εμφατικά «διπλά» σε έδρες όπως το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, η Βιτόρια, το Κάουνας, η Βαρκελώνη και το Τελ Αβίβ. Παράλληλα νίκησε στα δύο εντός έδρας ντέρμπι με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος οπαδός της;

Το αστέρι

Το έμψυχο δυναμικό της διαθέτει πολλούς αστέρες. Ο Γιαν Βέσελι αποτελεί τον κορυφαίο σέντερ που πατάει τη δεδομένη χρονική στιγμή στα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ ο «στρατηγός» πάνω στο παρκέ δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σλούκα, με τον Έλληνα γκαρντ να είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Η εκτίμηση

Έχοντας δύο νίκες απόσταση από τη δεύτερη στη βαθμολογία Ρεάλ Μαδρίτης, θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου η Φενέρ. Συνήθως οι ομάδες του «Ζοτς» κάνουν μία αγωνιστική «κοιλιά» τον Ιανουάριο αλλά δεν αναμένεται να πέσει από την κορυφή.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα:

https://www.youtube.com/watch?v=edVUmKBpAZg
https://www.youtube.com/watch?v=frUQEwIBFrs



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ