20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Φελντέιν: “Τώρα ξέρουμε πως μπορούμε!”

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών και αυτό το πρώτο "σπρώξιμο" που χρειάζονταν οι "πράσινοι" εκεί στα πρώτα λεπτά το πήρε από τον Τζέιμς Φελντέιν. Έβαλε δύο μακρινά σουτ και έδωσε ένα πρώτο προβάδισμα που ήταν χρήσιμο ιδιαίτερα ψυχολογικά.

"Ήταν μια καλή νίκη", δήλωσε το αυτονόητο μετά το τέλος του αγώνα, αι να προσθέσει: "Μπήκαμε στο παιχνίδι. ξέροντας πως έπρεπε να νικήσουμε. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε και στο ΣΕΦ, αλλά ξέραμε πως θα ήταν δυσκολότερο, αν πηγαίναμε εκεί με το 2-0. Οπότε κάναμε κατάθεση ψυχής σήμερα. Ξέραμε πως ο Σπανούλης δεν θα παίξει κι έτσι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Παίκτες όπως ο Γκριν ένιωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το έδειξαν. Αυτή τη φορά τα τελευταάι λεπτά του αγώνα ήταν πολύ καλά για εμάς σε αντίθεση με τα τρία τελευταία λεπτά στο ΣΕΦ, που ήταν άσχημα για εμάς."

Αυτό το τελευταίο τρίλεπτο μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρήκε τον τρόπο να το προσπεράσει, αλλά δύσκολα θα το ξεχάσει κιόλας. Και ίσως κατά μία έννοια να μην πρέπει κιόλας: "Είναι η καλύτερη στιμή για να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα πράγματα σωστά, έτσι; Παίξαμε καλά στο τέλος, απέναντι στον Ολυμπιακό και πήραμε τη νίκη. Σωστά; Είδαμε το βίντεο, μιλήσαμε στην προπόνηση αρκετά για αυτά τα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα. Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σε ατομικό επίπεδο, όχι ως ομάδα, αλλά σήμερα παλέψαμε περισσότερο ως ομάδα".

Ο Φελντέιν είναι από τους λίγους που έζησαν τα περσινά playoffs και παραδέχεται πως δεν έγιναν συγκρίσεις με το τι συνέβη στο τέλος της περιόδου 2015-16. "Δεν νομίζω πως το σκέφτονται, γιατί οι περισσότεροι απλά δεν ήταν εδώ. Περισσότερο ήταν που νιώθαμε εκνευρισμένοι που χάσαμε στο ΣΕΦ όπως χάσαμε. Θα έπρεπε να είχαμε νικήσει, αλλά αυτά τα τελευταία λεπτά στοίχισαν. Εδώ έγινε το αντίθετο. Ο κόσμος μας έδωσε ενέργεια και ο κόουτς μεγάλη αυτοπεποίθηση, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς!"

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη ήταν ένας παράγοντας στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Τζέιμς Φελντέιν το γνωρίζει και περιμένει πως "ο Σπανούλης θα παίξει σίγουρα και θα πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε κάποια πράγματα, ίσως να τους αιφνιδιάσουμε στον τρίτο αγώνα της σειράς".

Ο ίδιος και κάποιοι από τους συμπαίκτες του βρέθηκαν στο στόχαστρο τις προηγούμενες μέρες μέσα από μια πληροφορία που δεν ήταν τελικά... ακριβής και αφορούσε μια νυχτερινή έξοδο. Τα social media πήραν φωτιά και ο ίδιος απάντησε σε αρκετά από τα σχόλια, όπως και άλλοι συμπαίκτες του: "Δεν είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ. Είμαι συνηθισμένος. Ο κόσμος λέει ψέμματα για μένα έτσι ή αλλιώς. Αλλά ελπίζω να ξέρουν πως τα διαβάζω όλα και είναι κίνητρο για μένα. Κάποιοι είναι λίγο πιο... συναισθηματικοί με μένα, αλλά τι να κάνω; Είναι μέρος της δουλειάς όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό. Παραδέχομαι πως δεν είναι πάντα εύκολο να μένεις ψύχραιμος και κάποιες στιγμές κρατιέμαι για να μην απαντήσω... Αλλά δεν θα το κάνω".

Έτσι κι αλλιώς με μια νίκη όλα αυτά "σωπαίνουν" συνήθως, για να μην πούμε πως περνούν και στην αντίπερα όχθη. Για τον Φελντέιν όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Τα σημαντικά είναι άλλα τη δεδομένη στιγμή: "Είμαι χαρούμενος που πήραμε μια νίκη που χρειαζόμασταν. Με δύο αγώνες να έχουν γίνει, ξέρουμε πως μπορούμε να νικήσουμε και συνεχίζουμε έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ