14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φασούλα: “Είναι τιμή να παίζω για τη χώρα μου”

Η Μαριέλλα Φασούλα μετακόμισε εντός Ισπανίας μέσα στη σεζόν και από την Αλ Κάθερες βρέθηκε στην Τενερίφη. Με τη νέα της ομάδας βρέθηκε και στο Copa de la Reina, διεκδικώντας τον τίτλο. Ο πρώτος της αγώνας στο Κύπελλο Ισπανίας που φιλοξενείται στη Βαλένθια, είναι προγραμματισμένος για σήμερα (5/3, 17.30) και θα αντιμετωπίσει τη Lointek Bizkaia.

Η Ελληνίδα σέντερ μίλησε στο solobasket.com για τον σημερινό αγώνα τονίζοντας πως χρειάζεται συγκέντρωση και πολύ καλή παρουσία για τη νίκη, είπε τα καλύτερα για τη νέα ομάδα της στην οποία όπως εξήγησε βρέθηκε μετά από χρήση όρου που υπήρχε στο συμβόλαιό της, αλλά ρωτήθηκε και για την Εθνική Ομάδα και τον πατέρα της, Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

"Είναι τιμή να παίζω για τη χώρα μου", τόνισε η Φασούλα όταν έφτασε η κουβέντα στην Εθνική Γυναικών και την πρόκρισή της στο Ευρωμπάσκετ: "Έπρεπε να νικήσουμε με 18 πόντους ή περισσότερους τη Βουλγαρία για να προκριθούμε. Αν έβαζα την ελεύθερη βολή θα φτάναμε σε αυτή τη διαφορά και θα προκρινόμασταν. Δεν έδωσα όμως εγώ την πρόκριση, αλλά όλη η ομάδα. Όλες οι συμπαίκτριές μου, το επιτελείο και όλα τα μέλη κάναμε μια πολύ καλή πορεία και καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που θέλαμε. Όταν σημείωσα τη βολή ένιωσα απίστευτα, όπως και όλη η ομάδα μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο".

Στην ερώτηση για τον διάσημο... μπαμπά της και την επιρροή που είχε πάνω της σε ότι αφορά το μπάσκετ και τον δικό της δρόμο τόνισε: "Ο πατέρας μου κατάφερε πολλά πράγματα στην πορεία της ζωής του και είναι τιμή για μένα. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Άρχισα γιατί άρεσε σε μένα. Ποτέ δεν λειτουργεί ως προπονητής, αλλά ναι, μου δίνει συμβουλές για να βελτιωθώ. Δεν μου λέει τα τυπικά σχόλια "σήμερα έπαιξες πολύ καλά", αλλά μου λέει "πρέπει να παίρνεις περισσότερα ριμπάουντ". Σε ότι αφορά το δικό μου δρόμο θα πω πως ο πατέρας μου έκανε πολλά πράγματα, αλλά θέλω κι εγώ να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Θέλω να ανακαλύψω τις πραγματικές μου δυνατότητες και να με αφετηρία το σημείο αυτό να δω που μπορώ να φτάσω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ