28.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Φανάρια, Αχαγιά, Χανιά και Κρόνος στην Β’ Εθνική

Όχι μία, αλλά τέσσερις ομάδες θα αγωνίζονται στη νέα Β' Εθνική, με τον οιωνός ανόδου για τα Φανάρια να γίνεται πράξη, και έτσι την ομάδα της Νάξου να ακολουθούν στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία τα Χανιά, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και η Αχαγιά, με τους συλλόγους να φτάνουν τους 54, και να καλούνται να χωριστούν σε 4 ομίλους.

Η Αχαγιά ήταν η πρώτη που είχε διαμαρτυρηθεί γιατί έχοντας ένα αγώνα λιγότερο δεν είχε πάρει αρχικά την άνοδο από τον πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής, ενώ ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Χανιά και Κρόνος Αγίου Δημητρίου ισοβαθμούσαν με ρεκόρ 8-8 και και 24 βαθμούς, έχοντας ένα αγώνα λιγότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον 2ο όμιλο δεν ανέβηκαν μόνο το Πέρα, ο ΒΑΟΛ, ο Μίλωνας και ο Άρης Θήβας.

Επίσης αναφέρεται ότι όποια ομάδα δεν συμμετάσχει στην Basket League, θα αγωνίζεται στην Β' Εθνική.

Αναλυτικά :

«Ανακοίνωση Εκτελεστικής επιτροπής ΕΟΚ

Στην σημερινή της (3/6), συνεδρίαση η Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ, κατόπιν επανεξέτασης της βαθμολογικής κατάταξης των 1ου και 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, αποφάσισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Εθνικής κατηγορία Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αποκτούν και οι εξής ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Α.Ο. ΑΧΑΓΙΑ 82., ΑΠΑΣ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ και Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επίσης η Ε.Ε. αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ