17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Φαγέ στο Basketa.gr: «Δεν βάζουμε όρια στους στόχους μας» (pics)

Δεν οριοθετούν στόχους στον Προμηθέα Πατρών, που θέλουν να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League όπως τόνισε στο Basketa.gr ο Μο Φαγέ.

Το «καλύτερα από πέρυσι», οπότε έχασε στην τελευταία αγωνιστική τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, έγινε τρίτη θέση και έξοδος στο Basketball Champions League για τους Πατρινούς, οι οποίοι απέδειξαν στην πράξη πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής σημείωσαν ακόμα μία μεγάλη νίκη, επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κι έχουν πλέον το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο. Ο Μο Φαγέ, μιλώντας μετά το ματς, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα κόντρα στην Ευρωπαία «Ένωση».

«Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν, γιατί εάν το κερδίζαμε θα θέλαμε μετά μόλις μία νίκη ακόμα για να "κλειδώσουμε" την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Οπότε, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επικράτησή μας. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε ένα σπουδαίο ματς, για εμάς», ανέφερε αρχικά ο 32άχρονος σέντερ, ο οποίος συμπλήρωσε αναφορικά με το «κλειδί» του «διπλού» στο ΟΑΚΑ: «Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Μείναμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους. Όλοι οι παίκτες έκαναν τη δουλειά τους, παλέψαμε όλοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κι ο καθένας μας συνέβαλε, από την πλευρά του, στη νίκη. Ήταν δύσκολο ματς, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι. Ήρθαμε έτοιμοι. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε πως έπρεπε να παλέψουμε για σαράντα λεπτά για να είμαστε εμείς οι νικητές».

Ο Μο Φαγέ έμεινε στο παρκέ για 32.40’, έχοντας απολογισμό 14π. με 2/2 βολές, 3/3 δίποντα και 2,6 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κόψιμο, ένα κλέψιμο και δύο λάθη, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με 16 στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ. Ο ίδιος δεν θέλησε να σταθεί στην προσωπική απόδοσή του, όπως άλλωστε πρόσθεσε: «Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Απλώς προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά μου. Σημασία έχει η ομάδα να κερδίζει και να προχωράει. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και θα δούμε τι θα έρθει στην πορεία. Σίγουρα, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δεν βάζουμε όρια, δεν έχουμε "ταβάνι" στους στόχους μας. Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο».

Με την ΑΕΚ να είναι προ των πυλών της συμμετοχής της στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League, ενώ έχει ήδη αναδειχθεί φέτος Κυπελλούχος Ελλάδας, οι Προμηθείς γνώριζαν εξ αρχής τη δυσκολία της αποστολής τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκαν τους «κιτρινόμαυρους» και τις πρόσφατες επιτυχίες τους: «Το πιστεύαμε. Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στο παρελθόν, αλλά έτσι είναι. Άλλες φορές κερδίζεις, άλλες φορές χάνεις. Δεν κοιτάμε πίσω, αν και σίγουρα εάν είχαμε πάρει κάποιους αγώνες που μπορούσαμε θα ήταν πιο εύκολα για εμάς τώρα. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τα πλάνα μας. Εμείς, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι το τέλος».

Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, καθώς ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση με το Λαύριο στο «Δημήτρης Τόφαλος» (09/05, 18.00) και η εκτός έδρας αποστολή τους στο ΣΕΦ (13/05, 17.00) απέναντι στον Ολυμπιακό. «Εμείς, τώρα, θέλουμε να κερδίσουμε το Λαύριο. Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Κοιτάμε μόνο πώς θα κερδίζουμε και πώς μέσα από τη σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να φθάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας. Οπότε, επικεντρωνόμαστε στο Λαύριο, χωρίς να κοιτάμε τίποτε άλλο. Σίγουρα, πάντως, ήταν σημαντική η έκβαση του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στη βαθμολογία».

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ωστόσο, κανείς στις τάξεις του δεν «βλέπει» τόσο μακριά. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκεφτόμαστε τα πλέι οφ. Να κερδίσουμε πρώτα το Λαύριο και θα δούμε μετά τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν σκεφτόμαστε ποια ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσουμε», ξεκαθάρισε ο Σενεγαλέζος διεθνής, ο οποίος αρκέστηκε να τονίσει όσον αφορά στη νέα αγωνιστική περίοδο και την προοπτική συμμετοχής του με τους Αχαιούς στο Basketball Champions League: «Φυσικά θα ήθελα να παίξω με τον Προμηθέα στο BCL. Είναι κάτι που θα μου άρεσε πολύ!».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ