27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Φαβορί… χωρίς αμφιβολίες (vids)

Η πρώτη ημέρα της νέας σεζόν της Ευρωλίγκα αποτελεί παρελθόν, με τις ομάδες που φάνταζαν με φαβορί στα πρώτα παιχνίδια να καταφέρνουν να πείσουν και να επικρατήσουν, ενώ υπήρξαν εξαρχής ελληνικά «χαμόγελα», χάρη στην νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα 95-75
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-84
Μπάγερν Μονάχου-Αναντολού Εφές 71-90
Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα 109-93

Ο Νικ Καλάθης και ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικοί και ο Παναθηναϊκός έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα με 89-84 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε ένα ματς αμφίρροπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν στο φινάλε να ξεφύγουν από την αντίπαλό τους, για να μην αγχωθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα και να κάνουν ποδαρικό με το δεξί, μπροστά στον κόσμο τους.

«Σόου» παρέδωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που «συνέτριψε» με 95-75 την Μπαρτσελόνα. Πολλά είχαν κριθεί, μάλλον, από το ημίχρονο που έληξε στο 51-29, με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να μετατρέπει τον αγώνα σε... περίπατο, την ίδια στιγμή που οι «Μπλαουγκράνα» είδαν τον εαυτό τους να ξεκινούν την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, στο... κακό τέμπο των δύο προηγούμενων.

Μια όμορφη βραδιά στο Μόναχο πέρασε η Αναντολού Εφές, η οποία ξεπέρασε άνετα με 90-71 το «εμπόδιο» της Μπάγερν. Οι Τούρκοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και ύστερα, για να δείξουν πως η φετινή τους πορεία μπορεί να είναι καλύτερη από την περσινή, όπου ήταν... φτωχός συγγενής.

Επιβλητική ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που έκανε... φύλλο και φτερό με 109-93 την Νταρουσάφακα. Παραδίδοντας... σκορ και θέαμα, οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν εμφατικά στη σεζόν κι έδειξαν έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους από την πρώτη κιόλας μέρα, καθώς και το ότι για να τους τον πάρει κάποιος, οφείλει να καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:

Μπουντούτσνοστ-Αρμάνι Μιλάνο
Χίμκι-Ολυμπιακός
Ζαλγκίρις-Μπασκόνια
Φενέρμπαχτσε-Γκραν Κανάρια



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ