21.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Φαβορί η Ρεάλ και… η λογική

Αυτό είναι θεωρητικά ένα από τα πιο ξεκάθαρα ζευγάρια , μιλώντας πάντα θεωρητικά για την δυναμικότητα των ομάδων μέχρι σήμερα . Βέβαια η Darussafaka είχε κερδίσει την Real στον πρώτο γύρο που όμως δεν είχε διαθέσιμους τους Llull και Randolph , ιδιαίτερα σημαντικές απουσίες .

Το αβαντάζ φέτος για τα επιτελεία στην διαδικασία ανάλυσης  είναι ότι με το καινούργιο σύστημα διεξαγωγής όλες οι ομάδες έχουν παίξει ήδη μεταξύ τους . Αυτό τους δίνει ένα αβαντάζ στην λογική ότι έχουν δει κάποια match ups ήδη , κάποιες ιδέες που πιθανόν έχουν ήδη δοκιμάσει στην διάρκεια της σεζόν που ενδεχομένως πέτυχαν η δεν πέτυχαν . Έχοντας μιλήσει ήδη για την Real Madrid αλλά και την Darussafaka πάμε στα κλειδιά του αγώνα.

  1. Pick and Roll άμυνα της DARUSSAFAKA στον Llull . 

• Στο πρόσφατο παιχνίδι στην Μαδρίτη ο Llull είχε 19 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο , και τελείωσε με 26 πόντους και 8 assists . Τότε προσπάθησε βάζοντας επάνω του στην αρχή τον Wanamaker , αργότερα τον Wilbekin . Κανένας δεν μπόρεσε να τον σταματήσει . Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι και οι ψηλοί της Darussafaka δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε αυτήν την διαδικασία . Τακτικά κρατούσαν τον ψηλό στην αρχή βαθιά ( αργότερα τον εμφάνισαν στον Llull προσπαθώντας να γίνουν πιο επιθετικοί ) και ο αμυνόμενος περνούσε από επάνω . Επίσης προσπάθησαν να τον κρατήσουν σε μια πλευρά ακόμη σε κεντρικά PnR . Αυτό είχαν σαν βασική τακτική και σίγουρα πολλές φορές πήγαιναν με τα τεσσάρια σε αλλαγές . Ίσως δούμε κάποιες ζώνες η κάποια άλλα τρικ , δεδομένου ότι ο coach Blatt ιδιαίτερα παλαιότερα χρησιμοποιούσε τέτοια τεχνάσματα . 

 

 

2. Pick and Roll άμυνα REAL MADRID στον WANAMAKER ( και WILBEKIN ).
Ιδιαίτερα σημαντικό θα είναι το μαρκάρισμα στον συγκεκριμένο . Στο παιχνίδι στην Μαδρίτη ξεκίνησαν με τον TAYLOR επάνω του στην αρχή ο οποίος έκανε 2 γρήγορα φάουλ αλλά σε άλλους παίκτες και γρήγορα βγήκε εκτός . Αμέσως έβαλε τον Draper μέσα ο οποίος είναι πολύ καλός αμυντικός επάνω στην μπάλα και ενώ γενικά δεν παίρνει χρόνο φέτος ο coach Laso έδειξε πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο μαρκάρισμα δίνοντας του αμέσως χρόνο . Γενικά η Τούρκοι είναι από τις ομάδες που δημιουργούν σουτ με τους χειριστές από το Pick and Roll και σίγουρα οι Llull , Doncic , Carroll που θα πάρουν χρόνο αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάνε και σε αυτό το κομμάτι .


3. ΤΡΙΠΟΝΤΟ
Και οι 2 ομάδες έχουν μεγάλο συντελεστή σουτ/τρίποντο και καλά ποσοστά ( και αρκετά από αυτά σε κατάσταση transition ) . Είναι κομμάτι του παιχνιδιού τους . Απλά αλλάζει ο τρόπος που εκτελούν ( εκτός των spot up φυσικά ) , η REAL έχει και παιχνίδι off ball ενώ η Darussafaka είναι κυρίως Pick and Roll και παίρνει τα σουτ μετά από τρίπλα .


4. Άμυνα της DARUSSAFAKA στους ψηλούς της REAL MADRID .
Εδώ είναι ένα ακόμη πρόβλημα του coach Blatt στην σειρά . Οι ψηλοί της Real Madrid είναι πολλοί και ιδιαίτερα αθλητικοί . Οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε την αθλητικότητα ούτε και την ποσότητα της front line των Ισπανών . Αναμένουμε και εδώ να δούμε με ποιον τρόπο θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτόν τον προβληματισμό οι Τούρκοι . Κάτι που δοκίμασε ο coach Blatt ήταν στην αρχή του αγώνα να πάει με το 3άρι Clyburn στον Randolph και το 4άρι Harangody στον Maciulis .


5. Η 1 εναντίον 1 άμυνα της Real Madrid στο ISOLATION παιχνίδι της DARUSSAFAKA .
Το δυνατό σημείο των Τούρκων είναι η ικανότητα πολλών παικτών στο 1 εναντίον 1 παιχνιδιού . Έχουν τεράστια ικανότητα σε αυτό . Είτε μετά από αλλαγές στα Pick and Roll η απευθείας να επιτεθούν σε κάποιους παίκτες που θεωρούν ότι υπάρχει αβαντάζ . Το πρόβλημα τους είναι βέβαια ότι δεν διαβάζουν τις πάσες στα rotation τις άμυνας.


6. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ και για τους 2 !
Δυνατό σημείο και των 2 ομάδων . Στην σεζόν είχαν από τα υψηλότερα ποσοστά ανανέωσης . Ιδιαίτερα για την Darussafaka που έχει χαμηλά ποσοστά ευστοχίας συνολικά το επιθετικό ριμπάουντ είναι το οξυγόνο που θα την κρατήσει ζωντανή . Στο παιχνίδι στην Τουρκία η REAL MADRID είχε 19 ( 49% σχεδόν ανανέωση ) και στην Μαδρίτη η Darussafaka είχε 16 ( 38 % ανανέωση ) . Ειδικά με τις πολλές αλλαγές παικτών που και οι 2 ομάδες εύκολα πηγαίνουν ( ιδιαίτερα με τους POWER FORWARDS ) οι μάχη των ριμπάουντ θα είναι καθοριστική καθώς πολλές φορές οι κοντοί θα πρέπει να σταματήσουν τους ψηλούς που θα επιχειρούν να το κερδίσουν .
Ακόμη απλά να πούμε ότι η Darussafaka που είναι μια ομάδα με όχι ιδιαίτερα καλή αμυντική συμπεριφορά θα είναι πολύ δύσκολο με τα ποσοστά ευστοχίας που εμφάνισε μέσα στην σεζόν να πάει και να καταφέρει σε best of five σειρά να κερδίσει την Real Madrid . Θα πρέπει σίγουρα να παλέψει στην άμυνα πολύ παραπάνω και να κατεβάσει τους μέσους όρους της Real σε πιο προσιτά σε αυτήν επίπεδα .



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ