17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φίμιτς: “Ελεύθερος ο Σβεντ, έχει προτάσεις”

Ο Αλεξέι Σβεντ για πρώτη φορά από τότε που επέστρεψε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ θα είναι το καλοκαίρι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του. Μπορεί πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού να βρισκόταν σε συζητήσεις για ανανέωση με τη Χίμκι, αλλά κανείς δεν ξέρει πλέον τι θα γίνει, όπως είπε στο Sportando, ο μάνατζέρ του, Όμπραντ Φίμιτς.

"Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια (συγκεκριμένα από το 2016) που είναι ελεύθερος. Είναι ο σταρ της Χίμκι και ένας από τους καλύτερους παίκτες της VTB League. Η Χίμκι είχε εκφράσει την επιθυμία να τον διατηρήσει στις τάξεις της πριν αλλάξει η κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού. Ο Αλεξέι νιώθει σαν στο σπίτι του εκεί. Όμως, δύο ακόμη ομάδες της Ευρωλίγκας, εκτός Ρωσίας, έχουν δείξει ενδιαφέρον και θέλει να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον και από το ΝΒΑ. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση παγκοσμίως πλέον και μετά θα φτάσουμε σε κάποια απόφαση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του".

Ο Αλεξέι Σβεντ είχε φέτος μέσο όρο 21.4 πόνοτυς, 2.6 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ στην Ευρωλίγκα και αντίστοιχα 22.4, 3 και 9.2 στην VTB League. Η εμπειρία του στο ΝΒΑ περιλαμβάνει θητεία στους Τίμπεργουλβς, τους Σίξερς, τους Νικς και τους Ρόκετς από το 2012 ως το 2015 με μέσο όρο 7.4 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ