18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Φίλαθλοι της Έφες σας περιμένω στο Αμπντί Ιπεκτσί”

H Αναντόλου Έφες υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη και ο Τζέισον Γκρέιντζερ δεν παρέλειψε να γράψει το δικό του blog για την αναμέτρηση στο επίσημη σάιτ της Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-1 με τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς να διεξάγονται στο Αμπντί Ιπεκτσί. Και ο Γκρέιντζερ υποστηρίζει πως η ομάδα του βρίσκεται ακριβώς εκεί που ήθελε.

"Λοιπόν... Πήραμε αυτό που αρχικά θέλαμε: Μια νίκη στην Ελλάδα. Και η σειρά επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη για δύο ακόμη αγώνες. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό της πρεμιέρας. Βελετιωθήκαμε πολύ. Ειδικά στην άμυνα και στα  ριμπάουντ. τους επιτρέψαμε μόλις 10 επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας μαζέψει 18 στο πρώτο.  Παίξαμε πιο δυνατά και δεν παραδοθήκαμε, το οποίο είναι σημαντικό για κάθε ματς, αλλά ζωτικό για τα playoffs. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε πως ο αγώνας τελείωσε. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στα τελευταία δύο λεπτά. Ευστόχησα για την ισοφάριση και βρήκα τον Άλεκ Κερκ για αυτό που τελικά ήταν το νικητήριο σουτ. Θα ήμουν ευτυχισμένος να έπαιζα ένα μόνο λεπτό, αν αυτό μας έδινε τη νίκη. Μια νίκη που μας έκανε πολύ χαρούμενους, αλλά είναι μόνο η πρώτη από τις τρεις που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο Final Four. Ήταν η ομαδική δουλειά που μας έδωσε τη νίκη, απλά αυτή τη φορά ήμουν αρκετά τυχερός, ώστε να σκοράρω και να δώσω μια ασίστ στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να κάνει κάτι μεγάλο.

Υποθέτω πως πολλοί δεν περίμεναν πως ο Κερκ θα ήταν αυτός που θα ευστοχούσε στο νικητήριο σουτ, αλλά αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει την ομάδα αυτή μεγάλη: Το ότι είναι απρόβλεπτη. Όλοι ξέρουμε πως το έχει αυτό το σουτ. Μπορώ να σας γυρίσω πίσω σε αυτό που έγινε: Είχα την μπάλα και είχα αρχίσει τη διείσδυση. Στην αρή, ήθελα να κάνω ένα floater, αλλά μετά τον είδα εντελώς ανοιχτό και σκέφτηκε "ουάου, αυτό είναι το δικό του σουτ, πρέπει να του δώσω την μπάλα!" Έκανε τη βόλτα της στο στεφάνι, αλλά μπήκε μέσα. Ο Άλεξ είναι ένας τύπος που δουλεύει σκληρά και το αξίζει!

Ήταν σημαντικό για εμάς να μείνουμε συγκεντρωμένοι συνεχώς, ακόμη και όταν ο Βασίλης Σπανούλης έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, κάποια στη λήξη του χρόνου. Ξέραμε όλοι πως ο Σπανούλης είναι ένας πρωτοκλασάτος παίκτης, αλλά ήταν ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό να κάνει τόσα πολλά τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε αυτά τα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνουμε τα ριμπάουντ για να μείνουμε στο παιχνίδι και αυτό κάναμε. Ξέρουμε πως ο Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι μεγάλοι παίκτες και πως η επίθεση του Ολυμπιακού περνάει από αυτούς. Και σημείωσαν πολλούς πόντους στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, δεν μας έκαναν και τόσο μεγάλη ζημιά. Καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχαμε λίγη τύχη στα κρίσιμα λεπτά, ειδικά όταν ο Πρίντεζης έχασε εκείνες τις δύο βολές με τον αγώνα στην ισοπαλία.

Ανυπομονούσαμε για τον πρώτο αγώνα και νομίζω πως αυτό μας στοίχισε τελικά το παιχνίδι. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εμάς και δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και αυτό μας προκάλεσε εκνευρισμό και στην άμυνα. Αυτό δεν έγινε στο δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο μείναμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως οι δύο αγώνες ήταν πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον. Και περιμένω ο τρίτος αγώνα να είναι διαφορετικός επίσης. Ο Ολυμπιακός είναι μια σκληρή ομάδα να νικήσεις εκτός έδρας, αλλά θα έχουμε και τους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν ελπίζω να είναι ο έκτος παίκτης μας στο παρκέ! Περιμένουμε να μας δώσουν αυτό το κάτι έτρα σε ένα δυνατό παιχνίδι. Είμαι σίγουρη πως θα έχουμε χιλιάδες φίλους της Έφες στην εξέδρα. Πριν από δύο χρόνια το γήπεδο ήταν γεμάτο στα playoffs στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και περιμένω την ίδια ατμόσφαιρα, αν όχι καλύτερη. Έχουμε τώρα την ευκαιρία να κλείσουμε τη σειρά στο σπίτι μας. Εννοείται πως δεν θα είναι εύκολο. Και τα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ σκληρά, αλλά παίζουμε εντός έδρας και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα.

Ξέρουμε πως όποτε παίζουμε δυνατά στην άμυνα και παίρνουμε τα ριμπάουντ έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Είμαστε πολύ αθλητική ομάδα, παίζουμε δυνατά, οπότε αν παίξουμε καλά στην άμυνα, είναι εύκολο για εμάς να βγούμε στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να  παίξουμε δυνατά στην άμυνα, Τους επιτρέψαμε σχεδόν 90 πόντους στον πρώτο αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που δεν φτάνει σε αυτά τα νούμερο τόσο συχνά. Στον δεύτερο αγώνα, τους επιτρέψαμε 44 στο πρώτο μισό και 27 στο δεύτερο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και το ξέρουμε όλοι.

Οι στιγμές είναι πολύ έντονες και κάτι τέτοιες στιγμές είναι που θέλεις ως επαγγελματίας παίκτης. Είμαστε στα playoffs, απέναντι στον Ολυμπιακό με την ευκαιρία να φτάσουμε στο Final Four. Ήμασταν ικανοί να νικήσουμε σε μια καυτή ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει από τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη, και ελπίζω οι δικοί μας φίλαθλοι να μας βοηθήσουν στον 3ο και 4ο αγώνα. Είναι τα πρώτα μου playoffs στην Ευρωλίγκα και να το φτάσουμε ως το Final Four είναι ένα έξτρα κίνητρο. Κάθε αγώνας είναι ένας διαφορετικός κόσμος και στα 27 μου, γνωρίζω ήδη πως λειτουργούν τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να μένεις συγκεντρωμένος και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε αγώνα.

Το γεγονός είναι πως και οι τρεις ομάδες της Τουρκίας παλεύουν σκληρά στα playoffs και όλοι μας κάναμε εκτός έδρας νίκες. Αυτό λέει πολλά για το μπάσκετ σε αυτή τη χώρα. Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, με πολλές καλές ομάδες. Το Final Four θα γίνει εδώ, οπότε το να είμαστε παρόντες, θα είναι κάτι αξέχαστο για όποια ομάδα φτάσει ως εκεί. Όταν ήρθα στην Έφες, ήξερα πως θα ήμουν κομμάτι ενός πολύ καλού πρότζεκτ και είναι κάτι που ανταποδίδει τώρα. Το να νικήσεις τον Ολυμπιακό δύο ακόμη φορές δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να δουλέψουμε πραγματικά σκληρά, αλλά τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε. Φίλαθλοι της Έφες, σας περιμένω στο Αμπντί Ιπεκτσί!"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ