18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Φέτα στους -30, μπάσκετ, ο “κέρβερος” και ένα κομπολόι…

Κάνει κρύο... Ενίοτε, σπανίως, υπάρχει και ήλιος. Η ζωή στην (πολύ) μακρινή Αστάνα δεν είναι και τόσο εύκολη. Πέντε Έλληνες μαζί όμως, δουλεύουν, ξεχωρίζουν και καταφέρνουν να περνάνε καλά. Με τις πλάκες τους, τη φέτα, τις μουσικές τους, το στέκι τους. Ο Λεωνίδας Κασελάκης τα περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και μας βοηθάει με βίντεο και φωτογραφίες να έρθουμε πιο κοντά στη δική τους ζωή στο Καζακστάν... Απλά απολαυστικός, όπως και στο παρκέ...

"Καλημέρα!

Όταν το καλοκαίρι παρουσιάστηκε η προοπτική να αγωνιστώ στην Αστάνα εκτός από τη λέξη πρόκληση στο μυαλό μου υπήρχε και η λέξη άγνωστο. Αυτό ίσχυε και για μένα, αλλά και για τους υπόλοιπους Έλληνες. Σίγουρα το γεγονός ότι θα ξανασυνεργαζόμουν με τον κόουτς Παπαθεόδωρου, έκανε την απόφαση μου διαδικαστική και εύκολη, διότι πέρα από ικανός (κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσω, οι πράξεις το δείχνουν) είναι και ένας προπονητής που ήξερα και με ήξερε και που απόλαυσα τη συνεργασία μαζί του την προηγούμενη χρονιά στην Κηφισιά.

Η αλήθεια ειναι πως δεν έχουμε δει ολόκληρη την Αστάνα, καθώς έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω προπονήσεων, αγώνων και ταξιδιών, αλλά υπάρχουν κάποια στέκια που τα έχουμε κάνει αμειγώς ελληνικά.. Παράδειγμα το μεσημεριανό μας, μετά την πρωινή προπόνηση, θα είναι στον μπουφέ του Hilton Garden, γιατί αποτελείται από διάφορες συνταγές και δεν βαριέσαι το φαγητό. Ο πιο φανατικός θαμών στο Hilton είναι ο κόουτς Μενουδάκος όχι τόσο για να φάει, αλλά να μας ετοιμάσει το scouting report για τον επόμενο αγώνα σε ένα ήσυχο περιβάλλον με καφέ...

Επίσης, υπάρχει ένα εμπορικό το οποίο έχει ενα σούπερ μάρκετ με ευρωπαϊκά προϊόντα και ελληνική φέτα παρακαλώ, οπότε τα ψώνια για το ψυγείο πραγματοποιούνται εκεί.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Αστάνα είναι το κρύο και ότι από τον Οκτώβρη ως τον Απρίλη έχει -30 έως -5... Αυτό για κάποιον που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, είναι πραγματικα σοκ.

Η διαδικασία και μόνο να ντυθείς για να βγεις έξω, πρέπει να σου παίρνει ένα μισάωρο μίνιμουμ. Και μόλις βγεις καταλαβαίνεις πως έπρεπε να φορέσεις και κάτι ακόμα.

Ως πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό είχα την τύχη να έχω συμπαίκτη τον Δημήτρη (Κατσίβελη), ο οποίος πέρα από την δεδομένη αξία του ως παίκτης έδεσε καταπληκτικά με το υπόλοιπο σύνολο και δείχνει την ποιότητά του και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν.

Πέρα όμως απο την συνεργασία εντός του παρκέ (έχω 3 ασίστ από αυτόν σε κάθε ματς... φτου! Φτου!) είναι και ένας φίλος-αδερφός που δεθήκαμε πολύ και λόγω των συνθήκων. Βέβαια, ενώ θέλουμε να εξερευνήσουμε το... εξωτικό Καζακστάν έχουμε τον γυμναστή-κέρβερο, Παναγιώτη Ζέρβα, για τον οποίο όλοι οι δρόμοι οδηγούν απλά στο γυμναστήριο. Βέβαια, πέρα από την πλάκα, στη δουλειά του είναι καταπληκτικός και προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ και πέρυσι στην Κηφισιά και φέτος να παρουσιάζμαι στους αγώνες όσο το δυνατόν καλύτερος. Είναι καταλύτης σε ότι αφορά τα ταξίδια και την κόπωση που αυτά φέρνουν, καθώς εξετάζει την κάθε λεπτομέρεια που θα βοηθήσει τον αθλητή να παρουσιαστεί πιο φρέσκος.

Αναμονή στην Αστάνα...
Αναμονή στη Μόσχα...

Η ομάδα έως τώρα θεωρώ πως πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία για τα δεδομένα της και τον τελευταίο μήνα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε καλή εικόνα στα πλέι οφ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπως είπε και ο κόουτς Μενουδάκος, θα την αντιμετωπίσουμε στην πιο απαιτητική φάση της σεζόν και θα είναι ένα τεστ ορίων για όλους.

Οι Καζάκοι παίκτες, αν και στο Καζακστάν δεν υπάρχει κουλτούρα μπάσκετ (είναι ότι για την Ελλάδα το... ράγκμπι) είναι καλά παιδιά, απλά μην τους βάλεις πίεση. Η ζωή είναι ωραία και προχωράμε. Πάντως όλοι έχουν βοηθήσει στο καλό κλίμα της ομάδας: Αμερικάνοι, Καζάκοι και Έλληνες.

Από τις τελευταίες συζητήσεις βγαίνει πως από την... «ελληνική μαφία», όπως μας αποκαλούν γελώντας εδώ, έχει λείψει ένα παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι!!! Σουβλάκι με πίτα, καλαμάκι απ’ όλα, όπως θέλετε πείτε το (τσακωμός με τον Κατσίβελη κάθε τρεις και λίγο για το θέμα και την παραδοσιακή... διαμάχη Αθήνας – Θεσσαλονίκης). Πάντως θα γίνει πράξη, όπως και άλλες... ελληνικές συνταγές!

Μια τυπική πρόβλεψη καιρού
Και Αστάνα με ήλιο...

Τα Πασχαλιάτικα δεν θα τα προλάβουμε, αν και ομολογώ πως δεν είμαι και πολύ... φαν σε ότι αφορά τη μαγειρική αυτής της περιόδου. Η ¨Greek mafia” πάντως, θα κάνει Αναστάση στο γήπεδο, αφού Δευτέρα του Πάσχα παίζουμε με την Χίμκι. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία !

Υ.Γ.: Εκλπηκτική music list του κόουτς Μενουδάκου! Πρέπει κάπως να του την αντιγράψω! Όπως και το φανταστικό κομπολόι του κόουτς Παπαθεοδώρου, που πρέπει με κάποιο τρόπο να του το πάρω!"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ