18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Φάουτσι: “Το πλάνο του ΝΒΑ μπορεί να πετύχει”

Στις αμφιβολίες που εκφράζουν όλο και περισσότεροι παίκτες το τελευταίο διάστημα για το αν είναι ασφαλές να παίξουν μπάσκετ όσο ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, το ΝΒΑ βρήκε ένα ισχυρό επιχείρημα να αντιτάξει. Τα όσα λέει ο Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων. Ο Σωτήρης Τσιόδρας των ΗΠΑ, δηλαδή.

Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το πλάνο επανεκκίνησης της σεζόν, που έχει εκπονήσει το ΝΒΑ, χαρακτηρίζοντάς το ευρηματικό και ικανό να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο επαγγελματικός αθλητισμός στη διάρκεια της πανδημίας.

"Νομίζω ότι μπορεί να αποβεί επιτυχημένο. Η δημιουργία "φούσκας" στο Ορλάντο, όπου θα κλειστούν όλες οι ομάδες στη διάρκεια των αγώνων, αποσκοπεί στο να υπάρξει το μεγαλύτερο δυνατό πλέγμα ασφάλειας για τους παίκτες. Πρακτικά ελέγχει όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτήν. Εκκινεί με δεδομένο ότι είναι όλοι αρνητικοί στον ιό και από εκεί και πέρα προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία μόλυνση σε αυτό το γκρουπ των ανθρώπων για όσο διάστημα διαρκούν οι αγώνες", δήλωσε.

Και πρόσθεσε: "Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι η βασική προτεραιότητα όσων εκπόνησαν αυτό το πλάνο ήταν η ασφάλεια των παικτών και όσων συνεργάζονται μαζί τους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μπάσκετ μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το πρωτόκολλο.

Πιστεύω ότι τα άλλα σπορ θα έπρεπε να εξετάσουν και να αναλύσουν αυτό το μοντέλο, να δουν πώς δουλεύει και να το πάρουν ως σημείο αναφοράς. Προφανώς μπορεί να συμπληρωθεί με καινούριες ιδέες έτσι ώστε να ελέγξουμε ακόμα περισσότερες τις αρνητικές συνέπειες από τον κορωνοϊό και εν τέλει την πανδημία στο σύνολό της".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ