18.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φάουτσι: “Στο τέλος του καλοκαιριού ο κόσμος στα γήπεδα”

Στο ΝΒΑ υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να έχουν φιλάθλους στις εξέδρες των αγώνων, αν όχι στην κανονική διάρκεια της σεζόν, τουλάχιστον στα πλέι οφ. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, παρά το ότι σύντομα θα αρχίσουν στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί με το νέο εμβόλιο.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της χώρας, Άντονι Φάουτσι, παρενέβη στη συζήτηση μέσω συνέντευξής του στο Yahoo και έβαλε "πάγο" στις προσδοκίες των ανθρώπων του ΝΒΑ λέγοντας πως αυτός και η επιτροπή του θα αισθάνονται ήσυχοι να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες των κλειστών γυμναστηρίων από το τέλος του επόμενου καλοκαιριού και μετά! Όταν, δηλαδή, τα πλέι οφ θα έχουν τελειώσει. Και εξήγησε το γιατί:

"Μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που συνήθως πηγαίνει στα γήπεδα για να παρακολουθήσει αγώνες μπάσκετ θα αρχίσει να εμβολιάζεται από το τέλος Απριλίου και μετά. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να φτάσει το τέλος του καλοκαιριού για να αισθανθούμε ήρεμοι βλέποντας γήπεδα όπου διεξάγονται αγωνίσματα κλειστού χώρου γεμάτα κόσμο. Κι αυτό μόνο αν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο".

Με βάση το πρόγραμμα του ΝΒΑ τα πλέι οφ θα αρχίσουν περί τα μέσα Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ