20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φάνης Κουμπούρας στο basketa.gr : «Να τους κάνουμε περήφανους για τον Οίακα»

Ο Οίακας Ναυπλίου αποτελεί μια από τις ομάδες που είναι ικανή είτε να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα είτε να ηττηθεί στο «σπίτι» της, έχοντας μια σεζόν με μεγάλες επιτυχίες, αλλά και αναπάντεχες ήττες.

Μια από αυτές τις επιτυχίες ήρθε χθες (18/1) στην Αμαλιάδα, όπου η ομάδα της Αργολίδας πήρε ένα σπουδαίο διπλό το οποίο την έφερε στις έξι νίκες, και στην ασφάλεια αναφορικά με την ζώνη των πλέι άουτς.

Κομβικός ήταν ο Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος με 27 πόντους πέτυχε ατομικό ρεκόρ καριέρας αναφορικά με την Α2, και σίγουρα αποτελεί μέλος των μεγάλων επιτυχιών του Οίακα, όπως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, αλλά και η πρώτη παρουσία στην Α2 Ανδρών. Ο 36χρονος γκαρντ μιλώντας στο basketa.gr μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο Ναύπλιο, για το επαρχιακό μπάσκετ, αλλά και την δίψα του να επιστρέψει στην Α1.

Αναφορικά με την τρέχουσα σεζόν ο έμπειρος γκαρντ σε 15 παιχνίδια έχει 15,5 πόντους με 6,3 ασίστ, 3,4 ριμπάουντ και 1,1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Τεράστιο διπλό για την ομάδα σας στην Αμαλιάδα. Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη και πόσο κοντά σας φέρνει στο στόχο σας : «Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς και δείχνει ότι από το νέο έτος είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από τα τελευταία αποτελέσματα. Όσο για τον στόχο δεν μπορώ ακόμη να πω κάτι με σιγουριά. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα μπορούμε να πούμε αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι»

Δεύτερη σεζόν στο Ναύπλιο, έχεις καταφέρει να συνδέσεις το όνομα σου με ιστορικά επιτεύγματα για τον Οίακα. Ένα πρωτάθλημα στην Β' Εθνική και παρθενική εμφάνιση στην Α2. Πόσο έχεις δεθεί με την ομάδα αυτή, και θεωρείς ότι αποτελείς μέρος της ιστορίας της. Πόσο έχει αγκαλιάσει η περιοχή τον Οίακα : «Έτσι είναι δεύτερη σεζόν στον Οίακα και συνεχίζουμε. Μέλος της ιστορίας του δεν ξέρω αν είμαι, γιατί είναι μια ομάδα που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ωραίο να βοηθάς τους ανθρώπους της να πετύχουν στους στόχους τους, αλλά και τα όνειρα που έχουν θέσει. Η ομάδα θα ανήκει πάντα στη διοίκηση και στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, και εμείς προσπαθούμε να τους κάνουμε περήφανους για την ομάδα τους»

Αποτελείς έναν από τους καλύτερους γκαρντ, με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Πως ήρθε η εκπληκτική εμφάνιση στην Αμαλιάδα και αν γνώριζες ότι οι 27 π, είναι προσωπικό σου ρεκόρ στην Α2 : «Για το ρεκόρ δεν το ήξερα για να πω την αλήθεια, αλλά είναι ωραίο να έρχεται μια τέτοια επιτυχία με νίκη, και εγώ να μπορώ να βοηθάω τη ομάδα μου».

Ποίος θεωρείς πως είναι ο στόχος του Οίακα στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία : «Ο στόχος δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος από το να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι, να σωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται και να έχεις ένα γεμάτο γήπεδο, όπου ο κόσμος της ομάδας να έρχεται και να περνάει δυο ευχάριστες ώρες».

Με την εμπειρία που διαθέτεις πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα και αν έχεις ξεχωρίσει κάποιες ομάδες : «Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και αν βγάλεις από την εξίσωση του Χαρίλαο Τρικούπη που κάνει τρομερή πορεία, όλες οι άλλες ομάδες μπορούν να κερδίσουν ή να χάσουν από οποιονδήποτε. Σίγουρα ξεχωρίζει ο Χαρίλαος με το 15/15 και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την πορεία».

Τα τελευταία χρόνια, Πάτρα, Αστακό, Κω και Ναύπλιο. Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται στο επαρχιακό μπάσκετ, βάζοντας στην εξίσωση ότι δυο ομάδες από αυτές ουσιαστικά...εξαφανίστηκαν : «Το επαρχιακό μπάσκετ είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στο να κρατάει ψηλά το επίπεδο των πρωταθλημάτων, ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Στις ομάδες από την επαρχία που έχουν εξαφανιστεί, και υπάρχουν και άλλες από την επαρχία, δυστυχώς είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το πως όλοι μας έχουμε καταφέρει να διώξουμε από τον χώρο του μπάσκετ ανθρώπους που είχαν όρεξη και στόχους», ενώ αν ο στόχος του είναι η επιστροφή στην Α1 ανέφερε : «Πάντα στόχος μου είναι να γυρίσω στην Α1».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ