23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φάνης Κουμπούρας στο Basketa: «Ο Οίακας δουλεύει σε λογική πρωταθλητισμού»

Ο Οίακας συνεχίζει μια σπουδαία πορεία στον Νότο της Β' Εθνικής, «συντρίβοντας» τον Μανδραϊκό και δηλώνοντας έτοιμος για το ντέρμπι κορυφής με τη Δάφνη Δαφνίου, με τον Φάνη Κουμπούρα να αναφέρεται στη σημασία της καλής εμφάνισης στο πρώτο ματς του 2019, τον πρωταθλητισμό της ομάδας του Ναυπλίου, την επιλογή του να υπογράψει στο σύλλογο το καλοκαίρι, τον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Χάρη Κουλουριώτη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Οίακας Ναυπλίου έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Με ξεκάθαρο πλάνο, βαδίζει σε αυτό το δρόμο και αποτελεί, πια, έναν πόλο έλξης για αθλητές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις εθνικές κατηγορίες. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν όταν έφερε πέρυσι στα παρκέ της Γ' Εθνικής τον άρτι κατακτήσαντα την άνοδο στην Basket League με τον Πανιώνιο, Μιχάλη Πελεκάνο.

Έχει φέρει κι άλλους, όμως. Με την καθοδήγηση αρχικά του Παύλου Νώντα και ύστερα του Χάρη Κουλουριώτη, όλα πάνε... βάσει σχεδίου και η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Β' Εθνικής, νικώντας με 90-69 τον Μανδραϊκό για τη 12η αγωνιστική και δείχνοντας έτοιμος για το ντέρμπι κορυφής με τη Δάφνη Δαφνίου την Κυριακή (13/1) στο Χαϊδάρι.

Ένας από τους καθοδηγητές αυτής της ομάδας, είναι ο Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος μίλησε στο Basketa.gr για όσα έκαναν... εύκολη τη ζωή του ιδίου και των συμπαικτών του, σε ένα ύπουλο λόγω διακοπής πρώτο ματς στο 2019, καθώς και το ρόλο που είχε παίξει η ήττα από τον Τρίτωνα στο Στρέφη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν στο Ναύπλιο, τη συνεργασία του με τους Μιχάλη Πελεκάνο και Χάρη Κουλουριώτη, όπως και στις επιδιώξεις του Οίακα.

Φάνη, τι έκανε εύκολη τη δουλειά σας με τον Μανδραϊκό;

Την εύκολη νίκη με το Μανδραϊκό, μας την έφερε σίγουρα η άμυνα μας. Δεχθήκαμε μόνο 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαμε πάρει μια διαφορά ασφαλείας, την οποία και κρατήσαμε σχεδόν σε όλο το ματς.

Πόσο μεγάλη σημασία είχε αυτή η εμφάνιση, με δεδομένο ότι προηγήθηκε η διακοπή των Χριστουγέννων με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται;

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινάς την νέα χρονιά με μια καλή εμφάνιση. Είναι πολλοί λόγοι, που κυρίως αφορούν το ψυχολογικό κομμάτι.

Σας είχε πεισμώσει η ήττα στο ντέρμπι με τον Τρίτωνα, μπροστά στη δουλειά που είχατε να κάνετε σε αυτή τη διακοπή;

Στην προπόνηση, που κάναμε το διάστημα μετά τον Τρίτωνα, πιστεύω ότι οι προπονητές μας έκαναν πολύ καλή δουλειά και μας έδωσαν επιπλέον κίνητρα, για να περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Μείναμε, έτσι, συγκεντρωμένοι τις επόμενες μέρες και δείξαμε αυτό το πολύ καλό πρόσωπο.

Μαζί με το Παγκράτι είστε οι μόνες ομάδες με το αήττητο της έδρας. Θα ήθελες να σχολιάσεις το τι κρατά την έδρα σας απόρθητη και το ρόλο που έχει παίξει, για να είστε τόσο ψηλά;

Για να μπορέσεις να πας ψηλά στη βαθμολογία στο τέλος του πρωταθλήματος, σίγουρα δεν πρέπει να έχεις κάνει ήττες μέσα στην έδρα σου. Είναι ένα από τους βασικούς στόχους μας, που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητάς μας, ελπίζοντας να κρατήσουμε όρθιο το σπίτι μας μέχρι το τέλος.

Η ομάδα έζησε ιστορικές στιγμές με την άνοδο στη Β' Εθνική πέρυσι. Είχατε την φιλοδοξία του πρωταθλητισμού εξαρχής;

Η ομάδα έχει σίγουρα την φιλοδοξία του πρωταθλητισμού από την αρχή. Ο σύλλογος αυτός, άλλωστε, πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύει και λειτουργεί τα τελευταία χρονια, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

Έχεις αγωνιστεί προσωπικά σε πολλές ομάδες της επαρχίας. Τι είναι αυτό που σε έπεισε να πας στο Ναύπλιο;

Στο Ναύπλιο ήρθα, γιατί ξέρω την δουλειά που κάνει ο κόουτς Κουλουριώτης, ενώ η διοίκηση της ομάδας έχει δείξει, ότι στηρίζει το αγωνιστικό δυναμικό με κάθε τρόπο, όντες τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορώ να αγνοήσω, επίσης, το γεγονός ότι πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη.

Είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες σου το Ναύπλιο έως τώρα; Ποια θα έλεγες πως ήταν η καλύτερη εμπειρία σου στην επαρχία και για ποιο λόγο;

Είχα την τύχη να αγωνιστώ σε πολύ όμορφες πόλεις και να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους. Δεν ξέρω, αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από αυτές, αλλά το Ναύπλιο μέχρι στιγμής είναι όντως μια πολύ καλή εμπειρία και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου.

Τι σημαίνει να είσαι συμπαίκτης με τον Μιχάλη Πελεκάνο;

Με τον Μιχάλη ήμουν ξανά συμπαίκτης στην τρελή πορεία του Αμαρουσίου τη σεζόν 2009-10. Ό, τι κι αν πεις για αυτό το παιδί, είναι πολύ λίγο. Είναι, πραγματικά, ένα διαμάντι για τον χώρο μας και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας.

Θα ήθελες να σχολιάσεις τη σχέση σου με τον Χάρη Κουλουριώτη, με τον οποίο τυχαίνει να συνεργάζεσαι στα δύο πρώτα του χρόνια ως πρώτου τεχνικού;

Με τον κύριο Κουλουριώτη είχα συνεργαστεί και άλλα δύο χρόνια, στο Ρέθυμνο και στον Αστακό, όταν και ήταν βοηθός προπονητή. Είναι ένας σωστός επαγγελματίας και πολύ καλός άνθρωπος. Κάνει εξαιρετική δουλειά και πιστεύω πως είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές.

Έρχεται ένα μεγάλο ντέρμπι με τη Δάφνη Δαφνίου την Κυριακή (13/1). Τι είναι αυτό που θεωρείς πως πρέπει να κάνετε, απέναντι σε μια ομάδα, που επίσης εντυπωσιάζει με πορεία πρωταθλητισμού, όπως εσείς;

Η Δάφνη κάνει μια φανταστική χρόνια μέχρι τώρα. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, γιατί και στις δύο ομάδες μας αρέσει να τρέχουμε αρκετά. Πρέπει να παίξουμε, όπως στο τελευταίο παιχνίδι, και να μην τους αφήσουμε να βρουν εύκολους πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ