24.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Υψώνεται το λάβαρο

Ωραία ακούστηκε η απόφαση της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ για κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων βάσει αξιολόγησης που θα κάνει εξειδικευμένη εταιρία. Τίμια και ξεκάθαρη. Οχι σε όλους όμως. Για την ακρίβεια, στους περισσότερους από τους άμεσα εμπλεκόμενους, μόνο ως ωραία δεν ακούστηκε.

Οχι η ιδέα αυτή καθεαυτή. Τα κριτήρια όμως, τόσο της ανάθεσης σε εταιρία χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση όσο κυρίως, αυτά που θα βάλει η εταιρία για να κάνει την μοιρασία. 

Η μία μετά την άλλη φτάνουν στον ΕΣΑΚΕ οι επιστολές. Κομψές είναι η αλήθεια, με αιτιάσεις και προτάσεις. Περνάνε με τρόπο το μήνυμα ότι είναι στις επάλξεις. Είναι πάνω από τις μισές από τις ενδιαφερόμενες ομάδες αυτές που έχουν συνταχθεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι υψώνουν το λάβαρο και είναι στις επάλξεις. Η στόχευση έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής. Ο Αρης ψάχνει τρόπους να... ξεχαστεί η περσινή του κατάταξη και να πάρει λεφτά συνυπολογίζοντας την ιστορία του και άλλα τέτοια. Νιώθει ότι θα την βρει την άκρη. Οι πρώτες αντιδράσεις όμως, δείχνουν ότι μόνο απλά δεν είναι τα πράγματα. Ούτε και θα γίνουν εύκολα, αν τα κριτήρια δεν είναι τεκμηριωμένα.

Για την ώρα φυσικά, ούτε η σωστή πρόθεση του ΕΣΑΚΕ μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε και η εγκυρότητα της εταιρίας. Αλλά επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή, είπαν να προσέξουν για να έχουν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ