21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Υψηλές ταχύτητες στο ΟΑΚΑ…

Εντελώς διαφορετικό ήταν το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού Superfoods στο φιλικό με την Αναντολού Εφές και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι.

Από το καλοκαιρινό «χτίσιμο» και τις κινήσεις που έγιναν φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του Τσάβι Πασκουάλ να αλλάξει ρυθμό στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Η ταυτόχρονη παρουσία στο ρόστερ παικτών όπως οι Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Παππάς, Αντετοκούνμπο, Γκάμπριελ, Γκιστ, Όγκαστ και Σίνγκλετον σημαίνει... τρέξιμο. Άπαντες έχουν το ελεύθερο να κυνηγήσουν πρωτεύοντες ή δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Άλλωστε οι εύκολοι πόντοι είναι κάτι που αναζητούν όλοι οι προπονητές στο σύγχρονο μπάσκετ και ο Καταλανός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Παράλληλα η αλτικότητα είναι επίσης ένα κομβικό σημείο. Αν εξαιρεθούν ο Λιθουανός γκαρντ ο οποίος αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του, ο Λοτζέσκι και ο Βουγιούκας όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να απλώσουν τα... πλοκάμια τους και να δυσκολέψουν αφάνταστα τους αντιπάλους, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να «πληγώσουν» αμυντικά τους νταμπλούχους.

Η διάθεση για αιφνιδιασμούς φάνηκε με το... καλησπέρα απέναντι στους Τούρκους, καθώς ο Καλάθης έτρεξε την ομάδα στο δικό του τέμπο από το πρώτο λεπτό. Φυσικά η συνοχή είναι απούσα ακόμα κι αυτό δικαιολογείται, καθώς μέχρι και την περασμένη Δευτέρα η ομάδα προπονούταν δίχως τέσσερα σημαντικά «γρανάζια». Τους τρεις διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας και τον Λεκαβίτσιους. Όσο περνάει ο καιρός αναμένεται να φανεί και η δουλειά καθώς θα βελτιώνεται η χημεία των παικτών. Η διαφορά πάντως στην παραγωγικότητα σε σχέση με τα φιλικά κόντρα στην Ούνικς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν οφθαλμοφανής, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις δύο παρατάσεις.

Ο στόχος λοιπόν του Πασκουάλ είναι να παίρνει η ομάδα του όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Καλάθης έχει τους κατάλληλους συμπαίκτες για να τους τροφοδοτεί και φάνηκε έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο Ευρωμπάσκετ, όταν και είχε εντυπωσιακή παρουσία. Οι 13 ασίστ που μοίρασε αποτελούν το «κλειδί» κι όλα αυτά σε μία αναμέτρηση που «εκτελεστές» όπως ο Ρίβερς και ο Λοτζέσκι έμειναν πολύ χαμηλά.

Το μοναδικό μελανό σημείο για τους «πράσινους» ήταν το κάκιστο ποσοστό τους στις βολές που αποτελούν θέμα συγκέντρωσης και κόπωσης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί, καθώς στα επίσημα ματς δεν επιτρέπεται η ομάδα να μην παίρνει τους εύκολους πόντους που σίγουρα θα χρειάζεται. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ