19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Υπ’ ατμόν Γκρίφιν, Ρέντικ! (vid)

Ο αγώνας με τους Γιούτα Τζαζ το βράδυ της Κυριακής στο Staples Center του Λος Άντζελες πιθανόν να ήταν ο τελευταίος όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά και γενικώς για τους Κλίπερς, όπως τους ξέρουμε. Το ενδεχόμενο του χρόνου να εμφανίσουν μια πολύ διαφορετική ομάδα είναι πολύ ισχυρό, για κάποιους μάλιστα είναι και αναπόφευκτο.

Εδώ και έξι χρόνια, από τότε που ο Κρις Πολ άφησε τη Νέα Ορλεάνη για να πάει στο L.A. και να το μετατρέψει παρέα με τους Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτεΑντρέ Τζόρνταν σε Lob City, οι προσδοκίες από τους Κλίπερς ήταν πάντα υψηλές. Μετά και την προσθήκη του χαρισματικού σουτέρ Τζέι Τζέι Ρέντικ το 2013 όλοι πίστευαν ότι η κατάκτηση ενός τίτλου στο ΝΒΑ ήταν θέμα χρόνου. Τελικά δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν σε έναν τελικό της Δυτικής Περιφέρειας. Φέτος, μάλιστα, αποκλείστηκαν μόλις στον πρώτο γύρο και παρότι έπαιζαν κόντρα στους Τζαζ με πλεονέκτημα έδρας. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για τέλος εποχής.

Αυτό το καλοκαίρι ο Κρις Πολ, ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ είναι unrestricted free agents. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να φύγουν και να πάνε όπου θέλουν. Ο Πολ μπορεί να το σκεφτεί δυο φορές πριν φύγει. Αν μείνει στους Κλίπερς, τότε μπορεί να εκμεταλλευτεί τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και να πάρει νέο πενταετές συμβόλαιο έναντι άνω των 200 εκ. δολαρίων. Τέτοια λεφτά δεν θα τα βρει πουθενά αλλού. Οι άλλοι δύο όμως...

Οι Κλίπερς έχουν σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο σε κάθε προσφορά που θα πάρουν στα χέρια τους τόσο ο Γκρίφιν όσο και ο Ρέντικ, όμως το θέμα είναι τι θέλουν οι δυο τους. Αμφότεροι στη διάρκεια της σεζόν είχαν εξαρτήσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα της παραμονής τους με το τι θα έκανε φέτος η ομάδα στα πλέι οφ. Οι Κλίπερς απέτυχαν, άρα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι τόσο ο Γκρίφιν όσο και ο Ρέντικ θα επιλέξουν να φύγουν.

Κι αν φύγουν αυτοί, τότε θα έρθουν άλλοι και ενδεχομένως θα χρειστεί να αλλάξει η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Οπότε οι Κλίπερς θα πάψουν να είναι αυτοί που όλοι ξέρουμε τα τελευταία έξι χρόνια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ