23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

“Υπόκλιση” Πιτίνο σε Καλάθη, Παπαγιάννη και… Ολυμπιακό

Ο Ρικ Πιτίνο έφυγε νικητής από το θρίλερ στο πρώτο ντέρμπι μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την λήξη "ανέδειξε" κι άλλους ήρωες πέραν του προφανούς, του Ταϊρίς Ράις.

"Παίρνεις το στατιστικό του αγώνα, βλέπεις τον Νικ να έχει 0/9 τρίποντα, όμως σκέφτεσαι ότι με δύο φανταστικές άμυνες ήταν αυτός που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Σίγουρα ο Ταϊρίς ήταν εκπληκτικός, όμως εγώ έχω χαρεί πολύ και την ουσιαστική επίδραση που είχε ο Παπαγιάννης στις τελευταίες φάσεις, χρειάζεται τέτοιες στιγμές για την αυτοπεποίθησή του.

Θέλω όμως να δώσω πολλά εύσημα στον Ολυμπιακό. Επαιξαν εκπληκτικά, κι εμείς παίξαμε καλά, όμως αυτοί έπαιξαν καταπληκτικά και γι' αυτό έγινε ένα τόσο ωραίο ματς για όλους όσοι το παρακολούθησαν".

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο είπε: 

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξε φανταστικό μπάσκετ, έχω μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν. Ο Πολ ήταν υπέροχος. Είπα απο την αρχή εδώ στο φίλο μου τον Άγγελο ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι. Ο Σπανούλης παίζει υπέροχα σα να είναι κάτω από 30 ετών, ο Πολ εξαιρετικά, ο Μιλουτίνοφ το ίδιο, οπότε ήταν φυσιολογικό το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Καλάθης δεν έκανε καλό παιχνίδι, αλλά έπαιξε τις δύο άμυνες που έκριναν το παιχνιδι στο τέλος. Ο φίλαθλος δεν το καταλαβαινει, αλλά ο Νικ έπαιξε τις δύο καθορστικές άμυνες μαζί με τον Παπαγιάννη, που πήρε ένα ριμπάουντ και έστειλε το παιχνιδι στν παράταση. Ο Ράις έκανε απίστευτο παιχνίδι με 41 πόντους.

Ο Φριντέτ πρέπει να μάθει ένα δυο πράγματα. Στην Κίνα, όπου έπαιζε προηγουμένως, οι άμυνες δεν είναι τόσο δυνατές και μπορείς να βγεις από σκριν και να σκοράρεις. Εδω υπάρχει μεγαλύτερη επαφή και πρέπει να σπρώχνει για να βγαίνει από τα σκριν. Πρέπει να προσαρμοστεί και να μάθει αυτά τα πράγματα.

Στα 3'' ο Ντίνος έκανε μεγάλη άμυνα κι όταν ήμαστε με ένα πόντο πάνω ο Νικ έπαιξε σπουδαία άμυνα. Κάναμε σπουδαίες αμυντικές προσπάθειες στην παράταση, που δεν τις κάναμε στην κανονική διάρκεια. 

Είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη, αλλά δίνω τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη αντιπαλότητα για να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο κόσμος είδε σήμερα ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι.

Όταν κάνεις σκάουτινγκ, πρέπει να υπολογίσεις πώς θα παίξεις. Αυτοί έπαιζαν σε κάθε πικ εν ρολ under και άλλαζαν συνέχεια. Επιθετικά θέλαμε να εκμεταλλευτούμε πολλές καταστάσεις, γι' αυτό είχαμε δύο χειριστές της μπάαλς μέσα. Ο Φριντέτ δεν έκανε τίποτα κακό, αλλά θέλαμε δύο χειριστές για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις και να μοιράσουμε το βάρος.

Ο Γουάιλι είναι 2,03 και πρέπει να μάθει να παίζει "τεσσάρι". Δεν μπορεί να παίξει απέναντι στον Μιλουτίνοφ. Στην Ελλάδα μπορείνα παίξει "5", αλλά όχι στην Ευρωλίγκα. Επίσης ο Ντίνος ήταν υπέροχος κι αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που δεν έπαιξε ο Γουάιλι. 

Δνε μπορείς να έχεις μια αντιπαλότητα χωρίς σεβασμό. Εγώ σέβομαι τον Ολυμπιακό όπως έπαιξε. Θαυμάζω τον Σπανούλη, που σε αυτή την ηλίκια και μετά απο εγχείριση παίζει όπως παίζει. Δεν προσπαθούμε να τους απαξιώνουμε. Όταν υπάρχει θυμός είναι το χειρότερο. Γυρίζω στην Κηφησιά στο σπίτι μου και ένας τύπος σταματά μέσα στη μέση του δρόμου και με ρωτάει. "Να βγάλουμε μια φωτογραφία, είμαι Ολυμπιακός, αλλά είσαι ο προπονητής της Εθνικής". Πετάγεται από το μαγαζί ένας άλλος κι άρχισε να φωνάζει: "Μη βγάζεις φωτογραφια, είναι Ολυμπιακός". Κι ήταν και φίλοι! Τους είπα να βγούμε όλοι μαζί και τελικά τελείωσε όλο αυτό ευχάριστα".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ