16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας και ο Σόφο (vid, pics)

Ένας ακόμη.. δικός μας άνθρωπος μπαίνει στους υποψήφιους για την ομάδα της δεκαετίας της Ευρωλίγκας: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο Big Sofo αγωνίστηκε με τέσσερις διαφορετικές ομάδες την εξαετία από το 2010 ως το 2016 και έγραψε τη δική του ιστορία στη διοργάνωση, φτάνοντας ως την κατάκτηση του τίτλου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η πρώτη του παρουσία σε Final Four έγινε με τη φανέλα του Ολυμπιακού το 2010 φτάνοντας ως τον τελικό όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Το 2011 έδωσε τα χέρια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να μείνει πάλι με τον τίτλο του φιναλίστ, στη Βαρκελώνη, με την κούπα να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό κα τον ίδιο να κατακτά μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Φόρεσε τα πράσινα τη σεζόν 2012-13 για να επιστρέψει στη Μακάμπι, να φτάσει ως τον τελικό, όντας αυτή τη φορά εκείνος που θα πανηγύριζε στο φινάλε! Στον τελικό είχε εννέα πόντους σε 10 λεπτά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας πως μπορούσε να επηρεάσει το παιχνίδι στον ελάχιστο δυνατό χρόνο! Τις σεζόν 2010-11 και 2013-14 ήταν πρώτος στην κατηγορία "σκορ ανά λεπτό" (points per minute), μία ακόμη απόδειξη της ικανότητάς του. Μόνο δύο παίκτες είχαν καλύτερους αριθμούς στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτή τη δεκαετία: Ο Νάντο Ντε Κολό και ο Αλεξέι Σβεντ!

Αν και για όλους τους Έλληνες η μεγαλύτερη απόδειξη του τι μπορούσε να κάνει στο παρκέ είναι εκείνος ο ημιτελικός της Σαϊτάμα απέναντι στις ΗΠΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ