26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Υποχρεωμένος να πάρει «killer»

Η μετακόμιση του Μάικ Τζέιμς στις ΗΠΑ και τους Φοίνιξ Σανς υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να βγει στην αγορά για να αναζητήσει έναν παίκτη που θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του 27χρονου γκαρντ.

Μετά το τέλος της σεζόν, ο Τσάβι Πασκουάλ αξιολόγησε δύο υποθέσεις ως τις πιο σημαντικές για το φετινό καλοκαίρι. Η πρώτη και βασικότερη αυτή της παραμονής του Κρις Σίνγκλετον. Μέχρι τις 20/7 αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα, με τον Αμερικανό να έχει το δικαίωμα έως τότε να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ.

Η δεύτερη ήταν εκείνη που αφορούσε τον Τζέιμς. Ο άλλοτε παίκτης της Μπασκόνια και του Κολοσσού μετά από πέντε σεζόν στην Ευρώπη θα παίξει στο ΝΒΑ. Άλλωστε το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή στους ιθύνοντες των νταμπλούχων Ελλάδος ότι θα ήθελε να συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην Ελλάδα, μόνο σε περίπτωση που δεν του πρόσφεραν εγγυημένο συμβόλαιο από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αποδείχτηκε το... διαβατήριο του 27χρονου για το υπερατλαντικό ταξίδι.

Πλέον όμως η οριστική εξέλιξη στο δικό του ζήτημα λύνει το... χειρόφρενο που είχε μπει στο μεταγραφικό κομμάτι και συγκεκριμένα στην απόκτηση γκαρντ, καθώς είχε προηγηθεί η προσθήκη στο ρόστερ του Λούκας Λεκαβίτσιους, ούτως ώστε να καλύψει τη θέση του δεύτερου πόιντ γκαρντ πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Τώρα οι «πράσινοι» και συγκεκριμένα ο προπονητής τους θα αναζητήσει ένα «δυάρι» που θα πρέπει κατά κύριο λόγο να εκτελεί, αλλά υπό συνθήκες να καλύπτει τις βασικές ανάγκες στην οργάνωση, για να μπορεί να συνδυαστεί η παρουσία του στο παρκέ με τον Νίκο Παππά, σε περίπτωση που το «τριφύλλι» θα θέλει να κάνει outscore τον αντίπαλο. 

Ο Καταλανός τεχνικός έχει ήδη ξεχωρίσει κάποιους πιθανούς αντικαταστάτες του Τζέιμς, με τον Παναθηναϊκό να είναι διατεθειμένος να ξοδέψει αρκετά χρήματα προκειμένου να αποκτηθεί ο καταλληλότερος. Οι προτάσεις από τους μάνατζερ έχουν πέσει σαν «βροχή» στα γραφεία της ΚΑΕ, όμως ο Πασκουάλ δεν πρόκειται να αποφασίσει βιαστικά.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον στις τάξεις του Παναθηναϊκού κοιτούν για έναν «μπόμπερ» από το πάνω «ράφι» με τις εξελίξεις να αναμένονται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ