22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Υποτάχθηκε στην “Αρκούδα” (pics)

Η Ρωσία ήταν καταιγιστική απέναντι στην Εθνική, με την ομάδα του Ευγένη Πασούτιν να επικρατεί με 83-75, σε μία αναμέτρηση όπου η Ελλάδα δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών. Οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ξεκαθάρα ένας μονόλογος για τη Ρωσία η οποία κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με διπλό σκορ. Η Εθνική μπήκε πολύ παγωμένη στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, με το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη να μένει μάλιστα για σχεδόν 2,5΄ χωρίς σκορ απέναντι στη Ρωσία η οποία σε αυτό το διάστημα εκτόξευσε τη διαφορά της στο +18 (27-9, 8'). 

Η Εθνική έδειξε αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο η Ρωσία ήταν και πάλι αυτή που κρατούσε το ρυθμό του αγώνα. Η διαφορά συνέχισε να είναι διψήφια με το ημίχρονο να κλείνει στο +15 για τους Ρώσους και τον Γιώργο Αρνόκουρο να γράφει το τελικό 49-34 του δεκαλέπτου.

Η ρωσική "παρέλαση" συνεχίστηκε και με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο παρόλο που οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καθόλου δυναμικά στο παιχνίδι χωρίς καμία από τις δύο να μπορεί να βρει σκορ για σχεδόν 2,5΄. Η φιλότιμη προσπάθειας της Ελλάδας στην τρίτη περίοδο δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την διαφορά που είχαν διαμορφώσει οι Ρώσοι, με τον Ιωσήφ Κολοβέρο να κάνει το τελικό 62-48 του δεκαλέπτου.

H εικόνα του αγώνα άλλαξε σημαντικά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Η Εθνική πάτησε γκάζι και μείωσε τη διαφορά της χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να περάσει μπροστά στο σκορ απέναντι σε μία καλά διαβασμένη Ρωσία. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Ρώσους να φτάνουν πανηγυρικά στη νίκη και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 83-75 στην εκπνοή του χρόνου.

Ο ΚΑΥΤΟΣ:

Κορυφαιος για τους Ρώσους δεν ήταν άλλος από τον Νικίτα Μιχαΐλοφσκι ο οποίος έκανε triple double με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Δεκάλπετα:  31-15, 49-34, 62-48, 83-75

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ