21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Υποδοχή στο αεροδρόμιο για τον Μπόγρη (pics, vid)

Ο Γιώργος Μπόγρης έφτασε στα Κανάρια, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια στην Ιμπεροστάρ Τενερίφη. Στο αεροδρόμιο αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, να τον χαιρετήσουν, να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του, ενώ από το σκηνικό δεν έλειψε και μια ελληνική σημαία! Ο ίδιος πάντως έφτασε... εξοπλισμένος με τα κιτρινόμαυρα παπούτσια έτοιμα.

Λίγο αργότερα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, ξεχωρίζοντας τη σχέση που έχει με τον Τσους Βιδορέτα, προπονητή της Τενερίφης σήμερα, αλλά και τη σεζόν 2016-17 όταν είχαν συνυπάρξει για πρώτη φορά στην ομάδα: «Είναι μια μέρα χαράς. Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα να βρίσκομαι εδώ, είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω σπίτι. Ήταν μια εύκολη απόφαση. Μίλησα με τον Τσους 4-5 λεπτάκια. Μου είπε πως χρειάζεται αυτό που έδινα στην ομάδα και του είπα πως αυτή. Πάμε άλλη μια φορά, πάμε να νικήσουμε και να συμβάλλω στην καλή δυναμική που έχει ήδη η ομάδα αυτή τη χρονιά. Είμαι ένας παίκτης του οποίου η καρδιά βρίσκεται στο μπάσκετ  και ο Τσους είναι σαν κι εμένα κι έχουμε πολύ καλή χημεία και είμαι πολύ ευτυχισμένος που επιστρέφω στα χέρια του. Για μένα η ACB και η Τενερίφη είναι στην καρδιά μου και η Ισπανία γενικά είναι το δεύτερο σπίτι μου».

O Μπόγρης δέχθηκε περισσότερες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για την άφιξή του. Αφού ζήτησε συγνώμη για τα… σκουριασμένα ισπανικά του καθώς «τα τρία τελευταία χρόνια δεν τα χρησιμοποίησα πολύ και είναι λίγο δύσκολο για μένα να μιλήσω τώρα», πρόσθεσε: «Είναι μια μέρα χαρούμενη για μένα και ιδιαίτερη, σίγουρα και για τους φίλους της Τενερίφης, καθώς επιστρέφω σπίτι. Ήταν μια απόφαση πολύ εύκολη. Μίλησα με τον Τσους τέσσερα – πέντε λεπτάκια και δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο. «Γιώργο, σε χρειάζομαι στην ομάδα» κι εγώ χρειαζόμουν την ομάδα, το νησί. Του είπα πάμε στην Τενερίφη μία ακόμη φορά με την διάθεση να βοηθήσω την ομάδα να πάρει νίκες, να συνεχίσει τη δυναμική που έχει ήδη φέτος, όπως κάναμε όταν κατακτήσαμε το BCL. Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι –και το γνωρίζουμε όλοι- να παίξουμε στο Κύπελλο. Και σίγουρα η πιθανότητα να επαναλάβουμε την ευρωπαϊκή επιτυχία του 2017 είναι ένα μεγάλο κίνητρο και θα ήταν κάτι πολύ όμορφο».

Ο Μπόγρης ρωτήθηκε για την νυν ομάδα της Ιμπεροστάρ Τενερίφης και τους παίκτες που δεν ήξερε από την προηγούμενη θητεία του: «Ξέρω τον Ανιάνο, τον Τσους, τον Μάρκο, τον Νάτσο, τον Ξίσκο, τον Ελισέο (άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης), ξέρω τον τρόπο που δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, ξέρω τον κόσμο και τους φίλους μου στο νησί. Ανπομονώ να έρθει η Τρίτη, για να βρεθώ με τους νέους μου συμπαίκτες, να τους μιλήσω, να του γνωρίσω και να αρχίσω να τους βοηθώ».

Ο Έλληνας σέντερ θύμισε στους Ισπανούς δημοσιογράφους τη φράση «ένας για όλους και όλοι για έναν» από τους «Τρεις σωματοφύλακες» και όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται απάντησε με τη γνωστή του ατάκα «καλύτερα από χθες, χειρότερα σε σχέση με αύριο».

Όταν ρωτήθηκε τι του ζήτησε ο Τσους Βιδορέτα να δώσει στην ομάδα, η απάντηση ήταν άμεση: «Το χαρακτήρα μου… Είμαι άνθρωπος του μπάσκετ και έχουμε καλή χημεία με τον Τσους. Απλά θα αφεθώ στα χέρια του και θα κάνω αυτό που μου ζητά για το καλό της ομάδας».

Για τον ανταγωνισμό που πρόκειται να συναντήσει στο ζωγραφιστό σχολίασε: «Οι καλύτεροι παίκτες πρέπει να βρίσκονται στις καλύτερες ομάδες. Με τον Σερμαντίνι έπαιξε το 2010 στον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που θα παίξουμε μαζί και θα μπορέσω να τον βοηθήσω. Πάντα θα κοιτάμε το καλύτερο για την ομάδα. Αν επέστρεψα, επέστρεψα για να βοηθήσω την ομάδα να νικά και τίποτα περισσότερο».

Όσο για τον αν βρίσκεται σε φυσική και αγωνιστική κατάσταση ώστε να πατήσει άμεσα παρκέ, απάντησε: «Σίγουρα! Αγωνιζόμουν σε μια πολύ καλή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Προμηθέα και κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. Όταν ο Τσους το ζητήσει, θα παίξω. Η Τενερίφη και η ACB είναι στην καρδιά μου. Μου αρέσει η Ισπανία και το μπάσκετ που παίζεται εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ