33.3 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Υπήρχε μόνο η Φενέρ στο παρκέ! (Vids)

H Φενέρμπαχτσε είναι, όπως ήθελαν και τα προγνωστικά, η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ήταν η κυρίαρχος της αναμέτρησης από την αρχή ως το τέλος και πλέον θα διεκδικήσει την Κυριακή το βράδυ το τρόπαιο στο Σινάν Ερντέμ μετά το τελικό 84-75 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό.

Φουριόζοι μπήκαν οι Τούρκοι στο παιχνίδι έχοντας την ώθηση από τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και από το ιδιαίτερα θορυβώδες, δικό τους κοινό. Το 9-2 (3’20’’) και το 17-7 (4’) λέει αρκετά για την εικόνα της Φενέρμπαχτσε που στηρίχθηκε στις άμυνες του Ούντοχ, στην ευστοχία στα σουτ τριών πόντων και τη λογική. Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε σαν να είχε πανικοβληθεί πριν την ώρα της. Κάποιες στιγμές έπαιζε λες και ο αγώνας ήταν στα τελευταία λεπτά και έπρεπε να καλύψει τη διαφορά και όχι στα πρώτα, έχοντας όλο το χρόνο μπροστά της να αλλάξει την κατάσταση.

Ο μοναδικός που έδειχνε να λειτουργεί σε άλλο... τόνο ήταν ο Σέρχιο Γιουλ. Ενδεικτικό το ότι στο τέλος της πρώτης περιόδου η Ρεάλ Μαδρίτης είχε σημειώσει 13 πόντους και από αυτούς τους 11 τους είχε βάλει ο Ισπανός γκαρντ, φτάνοντας και τους 2500 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Η Φενέρ έφτασε double score (26-13, 13’45’’) με ένα ακόμη τρίποντο, το δεύτερο του Νίκολα Κάλινιτς. Θέλετε κι άλλο στοιχείο ενδεικτικό του τι γινόταν στο παρκέ; Η Ρεάλ Μαδρίτης ευστόχησε για πρώτη φορά στο δεύτερο δεκάλεπτο στο 14’ από τη γραμμή και πρώτη φορά εντός πεδιάς στο 14’30’’ με τον Άντονι Ράντολφ να ευστοχεί από τα 6μ75. Ήταν το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα τρίποντα των Ισπανών που φάνηκε να αλλάζουν την εικόνα του παιχνιδιού σε περίπου ένα λεπτό, διαμορφώνοντας το 26-24 (14’45’’).

Ο Ράντολφ έδειχνε να δίνει λύσεις και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, κάτι το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αλλά σε μια διεκδίκηση με τον Βέσελι, δέχθηκε ένα χτύπημα, έπεσε το παρκέ και στη συνέχεια πήγε στον πάγκο, δείχνοντας να πονάει πολύ στα πλευρά χαμηλά. Η όλη φάση έδωσε ένα εύκολο καλάθι στη Φενέρμπαχτσε για να φτάσει στο 35-27 (18’) με τον Κάλινιτς να στέλνει και πάλι τη διαφορά στο +10 (37-27, 18’10’’). Η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα με το ημίχρονο να κλείνει 42-32.

Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε ασταμάτητη φτάνοντας στο 53-60 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στο +16 (68-52) με δύο τρίποντα του Κώστα Σλούκα και του Λουίτζι Ντάτομε. Η απάντηση ήταν ανάλογη από τη Ρεάλ Μαδρίτης με δράστες μετά τον Κάρολ τους Τέιλορ και Τόμπκινς να ευστοχούν από τα 6μ75 (68-60, 34’).

 

 

Τρία λεπτά αργότερα ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Έκπε Ούντοχ έδειχνε να τελειώνει το παιχνίδι, διαμορφώνοντας και το 77-64.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να πιέσει σε όλο το γήπεδο, καταφέρνοντας να κατεβάσει το δείκτη της διαφοράς (81-75, 39'45''), στέλνοντας τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη γραμμή. Η Φενέρμπαχτσε κράτησε ως το φινάλε και μέσα σε γενική αποθέωση πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό με το 84-75 επί των Ισπανών.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ