23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Υπέρ της επανένωσης της Γιουγκοσλαβίας ο Μάλκοβιτς!

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς είναι Σέρβος, όμως αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές δουλεύοντας στην Κροατία, όπου δημιούργησε το θαύμα της Γιουγκοπλάστικα. Είναι ένας από αυτούς που πίστευαν στη δύναμη και τη δυναμική της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Και απ' ό,τι φαίνεται, εξακολουθεί να πιστεύει. Σε βαθμό ώστε να ελπίζει και να εργάζεται σήμερα προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των διαφορών που χωρίζουν Σέρβους και Κροάτες και της μελλοντικής επανένωσης της Γιουγκοσλαβίας!

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς είναι σήμερα πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας. Και με αυτή την ιδιότητά του δήλωσε χωρίς περιστροφές στην εφημερίδα Vecernj List:

"Ο αθλητισμός ξεπερνά τα όρια των κρατών και την πολιτική. Πάντα έλεγα ότι ο εμφύλιος θα είχε οπωσδήποτε αποφευχθεί, αν τις χώρες που προέκυψαν από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας διοικούσαν άνθρωποι που έχουν παίξει μπάσκετ. Όπως ο Σλοβένος Μπόρις Κρίσταντσιτς, ο Βόσνιος Έμερικ Μπλουμ, ο Βορειομακεδόνας Βασίλ Τουπουρκόφσκι, ο Μαυροβούνιος Ιγκόρ Πόποβιτς ή ο Κροάτης Ζόραν Μίλας, ο γενικός διευθυντής της Γιουγκοπλάστικα, που είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη ευφυία. Θα έβρισκαν τον τρόπο να λύσουν τις διαφορές ειρηνικά, ίσως μέσω κάποιας συνομοσπονδίας. Θα έκαναν τα πάντα προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να αποφασίσουν αν η χώρα θα επανενωθεί ή όχι".

Ο "Μπόζα" έχει σύμμαχό του τον διάσημο Σέρβο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος φαίνεται πως ασπάζεται τις απόψεις του: "Πριν από ενάμιση μήνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στο γραφείο μου και του είπα πως εγώ και αυτός έχουμε την ίδια αποστολή. Πως δουλεύουμε για να φέρουμε τους Σέρβους και τους Κροάτες πιο κοντά, αλλά μας καταστρέφουν τα social media! Αυτός μου απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι γι' αυτό και πως είναι δικό του θέμα να πει τι έχει στο μυαλό του και τι πιστεύει ότι είναι καλό για όλους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ