21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπέρ της αναβολής ο Μιλς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο οδεύουν προς αναβολή, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με την Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή να προτρέπει τα μέλη της να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία τους και να προετοιμαστούν για το… 2021.

Αν και δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση από τη ΔΟΕ, οι Αυστραλοί υποστηρίζουν πως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δεν πρέπει να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα, αλλά του χρόνου. Στο πλευρό τους στέκεται και ο συμπατριώτης τους, Πάτι Μιλς, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

«Έχω μπει σε καραντίνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ξέρω ότι στην πατρίδα μου όλοι περνάτε δύσκολα, αλλά το κάνετε για την ασφάλειά σας», ανέφερε αρχικά ο 31χρονος γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, για να προσθέσει: «Αυτό το μήνυμα είναι για όλους τους Αυστραλούς. Ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας τα τελευταία δώδεκα χρόνια θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι υποστηρίζω την απόφαση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον τρόπο που χειρίζεται αυτήν την κρίση. Όπως θα ξέρετε, η οδηγία της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να προετοιμαστούμε για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση στον κόσμο. Η υγεία όλων των αθλητών είναι βασική προτεραιότητα».

Κλείνοντας, απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του αθλητές, συμπληρώνοντας: «Προς όλους τους αθλητές της χώρας μου: μην αποθαρρύνεστε. Ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Είτε ανήκετε σε ατομικό είτε σε ομαδικό άθλημα μείνετε θετικοί και δυνατοί. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Όπου και να είστε, όποιος αθλητής κι αν είστε, μείνετε σπίτι και κρατήστε αποστάσεις».

Θυμίζουμε πως η Εθνική Αυστραλίας έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ως η καλύτερη ομάδα της Ωκεανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, που «τσέκαρε» το εισιτήριο για την Ιαπωνία μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο στη γαλλική πόλη Μπουρζ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ