22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν και τα τρίποντα για τον Ολυμπιακό

Δεν ανήκουν σε εκείνα το κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία βασίζει το παιχνίδι του (ήταν 13ος σε απόλυτους αριθμούς και τελευταίος σε ποσοστό ευστοχίας στην κανονική περίοδο), ωστόσο χθες ο Ολυμπιακός πήρε πολλά από το τρίποντο για να κάνει απλούστερη τη δουλειά του στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις για 3η φορά φέτος ως γηπεδούχος -είχε άλλα τέσσερα ματς εκτός έδρας- μετά τα παιχνίδια με τη Μιλάνο (10) και τη Φενέρμπαχτσε (13) έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων έχοντας 10.

 

Οι ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν χθες με 41,6% ενώ την Τετάρτη είχαν 36% από την περίμετρο και στην κανονική περίοδο σούταραν με 32,3% στο γήπεδο τους.

 

Πέραν των τριπόντων, ο Ολυμπιακός περιόρισε στο ελάχιστο τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις, αυτά που του έκαναν μεγάλη ζημιά στο 1ο παιχνίδι της σειράς. Οι Λιθουανοί από τα 14 έπεσαν στα τρία, τα λιγότερα που μάζεψε οποιαδήποτε ομάδα φέτος στο ΣΕΦ αφού από τέσσερα είχαν Βαλένθια και Μπάμπεργκ.

 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν πήρε πολλά τρίποντα, μόλις 11 και από αυτά τα έξι ήταν άστοχα. Όλα οδήγησαν σε αμυντικό ριμπάουντ του Ολυμπιακού και αυτό το 100% των αμυντικών ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο ήρθε για 3η φορά στη σεζόν για τους ερυθρόλευκους μετά τα τα παιχνίδια με τη Μιλάνο εντός και την Εφές εκτός έδρας.

 

Η Ζαλγκίρις στον αντίποδα με τις 20 ασίστ που είχε, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση των ομάδων που φιλοξενήθηκαν φέτος από τον Ολυμπιακό, αφού τον ίδιο αριθμό είχε και στο ματς στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

 

Phoho Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ