20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπάρχουν και αρνητικά ρεκόρ, υπάρχει και ο Χάντερ (vids+pics)

Ο Προμηθέας Πατρών και ο ΠΑΟΚ ακολούθησαν το δρόμο της ΑΕΚ και επίσης εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» του Basketball Champions League, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έχασαν από τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα στο «Δημήτρης Τόφαλος», αλλά το αποτέλεσμα δεν επηρέασε την υπόθεση πρόκριση, ενώ οι Θεσσαλονικείς άλωσαν την Ελβετία, επικρατώντας με άνεση της Φρίμπουρκ Ολιμπίκ. «Διπλό» είχαμε και για την «Ένωση», στη Λιθουανία επί της Λιετκαμπέλις, με το Βινς Χάντερ να συνεχίζει σε τρομερούς ρυθμούς.

Αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας πεντάδας και, παράλληλα, με τους 39 βαθμούς που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του BCL με τουλάχιστον 35 βαθμούς σε δύο διαδοχικά ματς. Ο πρώτος που κατάφερε κάτι παρόμοιο ήταν ο Ντέιβιντ Κένεντι, τη σεζόν 2017-2018, στο πλαίσιο της 5ης και της 6ης αγωνιστικής.

Η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από τη 13η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, τα οποία είναι τα εξής…
Οπάβα, με τους μόλις 38π. που έβαλε στον εκτός έδρας αγώνα της με την Τενερίφη, έκανε αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία του BCL. Οι Ισπανοί, από την πλευρά τους, έκαναν ρεκόρ ριμπάουντ απέναντι στους Τσέχους, καθώς είχαν συνολικά 65.

Χάποελ Ιερουσαλήμ πέτυχε τουλάχιστον 100π. σε ένα ματς για τρίτη φορά φέτος, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την τρέχουσα σεζόν στη διοργάνωση.
Λούντβιγκσμπουργκ έβαλε 16π. σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρησή της με τη Μούρθια, επίδοση που είναι η χειρότερη στην ιστορία του Basketball Champions League.

Μπάνβιτ κατάφερε να ευστοχήσει σε διψήφιο αριθμό τριπόντων για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Ολίμπια Λιουμπλιάνα είχε 23 επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στην Μπαϊρόιτ. Μόνο οι παίκτες της Χάποελ Ιερουσαλήμ έχουν πάρει περισσότερα φέτος (24), σε ένα ματς.

Βίρτους Μπολόνια υπέπεσε σε μόλις δύο λάθη στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Στρασμπούρ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση.
-Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Προμηθέας Πατρών πρώτευσαν σε κάποια από τις στατιστικές κατηγορίες της 13ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του BCL, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον ακόλουθο πίνακα…

Τζεράι Γκραντ είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να επιδείξει φέτος τουλάχιστον 10π., δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε περισσότερα από ένα παιχνίδια.
Μπρέισι Ράιτ έγινε ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 20π. και πέντε ασίστ σε ένα ματς φέτος ενώ έμεινε στο παρκέ για λιγότερα από είκοσι λεπτά (συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για 19.56’).

Εμάνουελ Κάτε έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, φέτος στο Basketball Champions League, που σημείωσε double double και παράλληλα δεν είχε ούτε ένα λάθος (16π., δέκα ριμπάουντ). Ο πρώτος που το έκανε, και μάλιστα δύο φορές, είναι ο Σεμπάστιαν Σάιζ.
Τζούλιαν Στόουν έγινε ο τρίτος παίκτης στο φετινό BCL με τουλάχιστον 15π., οκτώ ριμπάουντ και οκτώ ασίστ σε ένα παιχνίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=AdfC-SlmPKc

Γιουσουφά Φολ σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ φέτος, έχοντας 17 απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια. Το φετινό ρεκόρ, με 18, κρατάει ο Όουεν Κλάσεν.
Γκάρι Νιλ έχει 16/16 βολές φέτος στη διοργάνωση, ενώ σκόραρε κόντρα στην Άνβιλ συνολικά 19π. και συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ματς με τουλάχιστον 18π.

Βινς Χάντερ ευστόχησε στα περισσότερα δίποντα (12) και ο Ρίον Μπράουν είχε τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ (11) στους αγώνες που διεξήχθησαν το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου για το Basketball Champions League, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ