22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν ακόμη “σημαίες”

Είναι η εξαίρεση του κανόνα που θέλει τους επαγγελματίες αθλητές να αλλάζουν κάθε 1-2 χρόνια φανέλα. Είναι αυτοί που έχουν κερδίσει τον χαρακτηρισμό “σημαία” που είναι βγαλμένος από μακρινές εποχές του αθλητισμού. Το basketa.gr παρουσιάζει τους οχτώ αθλητές που δούμε στη νέα Basket League με τις φανέλες που έγιναν σχεδόν... ένα με το δέρμα τους.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Ο “Πρι” έχει μπροστά του τη 15η σεζόν με τα ερυθρόλευκα διανύοντας την 3η θητεία του στην ομάδα, αριθμούς στους οποίους δεν έχει φτάσει κανείς άλλος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Έπαιξε στους Πειραιώτες από το 2002 ως το 2006, από το 2007 ως το 2009 και από το 2010 μέχρι σήμερα. Για 9η σεζόν θα παίξει με τα ερυθρόλευκα ο Βασίλης Σπανούλης και για 8η ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Κώστας Παπανικολάου όμως ο Πρίντεζης είναι πολύ μακριά από όλους...

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ – ΛΑΥΡΙΟ

 

Μετά την αποχώρηση του Σάκη Γιαννακόπουλου από τα παρκέ και τη μετακίνηση του στον πάγκο της ομάδας, ο Μιχάλης Περράκης είναι ο παλαιότερος παίκτης του Λαυρίου αφού θα αγωνιστεί με τη φανέλα του για 10η συνεχόμενη σεζόν Οι τρεις από τις εννιά προηγούμενες ήταν στην Basket League με τον έμπειρο σέντερ να πλασαρίζεται ψηλά σε αρκετές λίστες της στατιστικής.

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΛΗΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ

 

Στη σεζόν που πέρασε, “σκαρφάλωσε” στην κορυφή των ιστορικών λιστών του Κολοσσού τόσο στους αγώνες όσο και στα αμυντικά ριμπάουντ στην Basket League. Ο Γιάννης Γεωργαλλής ανανέωσε για ένα ακόμη καλοκαίρι το συμβόλαιο του και ετοιμάζεται πια για την 8η σεζόν του στην ομάδα της Ρόδου, διανύοντας τη δεύτερη θητεία του με αυτήν. Έπαιξε στον Κολοσσό από το 2010 ως το 2014 και από το 2015 μέχρι και σήμερα. Στα χρόνια των Ρόδιων στην Basket League ο Άγγελος Τσάμης έπαιξε για έξι χρόνια με τη φανέλα της ομάδας, αριθμό στον οποίο είχε φτάσει ο Αλέξανδρος Αυγενικός (2007-13) και θα φτάσει ο Αλέξανδρος Αγγελάκος (2009-12 και 2015-18).

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ & ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΙΣΤ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

 

Η Ρωσία και στη συνέχεια το ΝΒΑ αποδείχτηκαν μια παρένθεση για τον Νικ Καλάθη που έριξε άγκυρα στην Αθήνα. Μετά τις δύο τριετίες 2009-12 και 2015-18, έχει μπροστά του την τρίτη τριετία του στα πράσινα με βάση το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε. Ο διεθνής γκαρντ έχει μπροστά του την 7η σεζόν του στον Παναθηναϊκό όπως και ο Τζέιμς Γκιστ που φοράει τα πράσινα από το 2012.

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – ΠΑΟΚ

 

Η ιστορία του είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητή, κάθε ηλικίας. Μετά από δύο σύντομες θητείες στην Basket League με τον Ηρακλή και το Περιστέρι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε στα 30 του για να πάρει την πρώτη πραγματική ευκαιρία από τον ΠΑΟΚ. Έγινε αρχηγός του, βρέθηκε στην Εθνική ομάδα και έχει μπροστά του την 7η σεζόν του στα ασπρόμαυρα ενώ θα ακολουθήσει και μία 8η αφού το συμβόλαιο που υπέγραψε μερικές μέρες μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, ήταν διετές.

 

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ – ΑΡΗΣ

 

Γέννημα-θρέμμα του Άρη, έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα με τα κιτρινόμαυρα (2010-14) και φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό τα ξαναφόρεσε στις αρχές της προηγούμενης σεζόν. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο χρόνων οπότε έχει μπροστά του την 6η και την 7η σεζόν του στον Άρη.

 

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΚΟΤΑ – ΑΕΚ

 

Με την επάνοδο της ΑΕΚ στην Basket League, επέστρεψε κι αυτός στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τέσσερα χρόνια μετά ο Ντούσαν Σάκοτα δεν είναι απλά ο αρχηγός της ΑΕΚ αλλά τείνει να συμπεριληφθεί στη λίστα των παικτών που χαρακτηρίστηκαν “σημαίες” της “Ένωσης”. Ο Σάκοτα ετοιμάζεται για την 5η σεζόν του με την ΑΕΚ και δεδομένου της επέκτασης του συμβολαίου που υπέγραψε ως το 2021, θα κλείσει τουλάχιστον μια 7ετία στα κιτρινόμαυρα.

 

 

*Αριθμοί στην Basket League

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ