21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπάρχει ζωή στη Χώρα των Βάσκων, την… πάτησε η Μπαρτσελόνα

Η Μπασκόνια με τη δύναμη της έδρας της έβαλε φρένο στην... κατρακύλα της και παράλληλα σόκαρε την Μπαρτσελόνα νικώντας τη με 76-74, στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα».

Το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς διασυρόταν τον τελευταίο καιρό σε κάθε γήπεδο, αλλά ο Μαυροβούνιος τεχνικός έκανε σεφτέ στην τρίτη θητεία του στην ομάδα της Βιτόρια και η ομάδα του ανέβηκε στο 7-10, διατηρώντας τις ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ ζωντανές στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Στον αντίποδα η Μπάρτσα έπεσε στο 13-4 και την τρίτη θέση, χάνοντας έναν αγώνα στον οποίο ήταν το μεγάλο φαβορί πριν το τζάμπολ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι για 25 λεπτά και ξέφυγαν μάλιστα με διαφορά 21 πόντων στο 23' (54-33), αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν και παραλίγο να το πληρώσουν. Το τελευταίο καλάθι του αγώνα σημείωσε με εκπληκτικό κάρφωμα ο Τόκο Σενγκέλια στα 39''. Ακολούθησε κακό σουτ του Νίκολα Μίροτιτς, ενώ ο Γεωργιανός φόργουορντ παραλίγο να γίνει μοιραίος όταν έκανε λάθος επαναφορά στα 11'' πριν το φινάλε. Η τελευταία επίθεση των Καταλανών όμως πήγε στον Πιερ Οριόλα ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο νίκης που επιχείρησε στην εκπνοή, με την Μπασκόνια να επιβιώνει (76-74).

ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ: Ο Πιέρια Χένρι βγήκε μπροστά και κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε από την απουσία του Λούκα Βιλντόζα. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ήταν εκπληκτικός με 20 πόντους και 5/8 τρίποντα. Ο Σενγκέλια πάντως βγήκε μπροστά στο τέλος και «σφράγισε» τη νίκη». Για τους ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 17 πόντους αλλά μόλις 6/15 σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σ' ένα παιχνίδι που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η εκπληκτική επίδοση της Μπασκόνια πίσω από τη γραμμή του τριπόντου αποδείχτηκε αρκετή για να της δώσει τη νίκη. Οι Βάσκοι εκτέλεσαν με 48% (16/33) τρίποντα και κάλυψαν την κακή τους βραδιά στα δίποντα (12/28).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ