19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπάρχει ζωή στην ΕΣΚΑ ;

Η κατάσταση στην επίσημη σελίδα της ΕΣΚΑ αλλά και στα κοινωνικά της δίκτυα είναι θλιβερή, και μάλλον αποκαρδιωτική, που δείχνει μια παρατημένη ιστορία.

Την Δευτέρα (12/10) το βράδυ ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα της Ένωσης, με τους δύο ομίλους της πρώτης κατηγορίας, αλλά αν κάποιος ανατρέξει για ενημέρωση στην συγκεκριμένη σελίδα, θα βρει στο πάνω μέρος κάποια αποτελέσματα από τις 9 Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν την πρώτη διακοπή για την πανδημία λόγω Covid-19.

Αν δεν υπήρχε ενημέρωση από τις ομάδες, τις μπασκετικές σελίδες, και κάποιους «ηρωϊκούς» που ενημερώνουν τον κόσμο με δικές τους σελίδες στο facebook, κανείς δεν θα γνώριζε ότι το πρωτάθλημα έκανε τζάμπολ, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά. Μιλάμε δηλαδή για πρωταθλήματα «φάντασμα» που για να βρεις αποτελέσματα θα πρέπει να γνωρίζεις πως να ψάξεις στη σελίδα του, η οποία θυμίζει περισσότερο μια σελίδα πεζών ανακοινώσεων.

Και την περσινή σεζόν η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη, αλλά έστω υπήρχε η ενημέρωση για τα αποτελέσματα, και φυσικά κάποιες φορές για τα φύλλα αγώνα, τα οποία θεωρούνται πολυτέλεια. Τα βασικά δηλαδή που μπορεί να κάνει έστω ένας υπάλληλος της ένωσης, δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που πιθανώς δεν μπορεί να υποστηριχτεί οικονομικά.

Η αρχή έγινε με το Κύπελλο της Ένωσης, όπου αγωνίζονται ομάδες Εθνικών κατηγοριών, και φυσικά δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ αναφορά. Και εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, δηλαδή των Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής, που τυχαίνει να έχει πάρα πολλούς αθλητές και ομάδες σε όλες τις ηλικίες.

Μιλάμε για μια Ένωση που το καλοκαίρι είχε σε Πανελλήνιο επίπεδο πρωταθλητές σε Έφηβους (Περιστέρι), Παίδες (Παναθηναϊκός) και Νεάνιδες (Ηλιούπολη), που έχεις στις τάξεις της ιστορικές ομάδες, σε Άνδρες και Γυναίκες, διοικήσεις που πληρώνουν για να τις συντηρούν, και φυσικά αθλητές που αγωνίζονται για ένα σκοπό.

Και αν η ενημέρωση δεν έρχεται και δεν αφορά εμάς τους δημοσιογράφους ή κάποιους που έχουμε την «τρέλα» μας με αυτές τις κατηγορίες, έστω ας υπάρξει  για τις ομάδες, τους γονείς και όσους ασχολούνται με το λεγόμενο ερασιτεχνικό μπάσκετ!

Χθες (13/10) ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα Εφήβων, παίδων, αύριο έρχεται η Β' ΕΣΚΑ αλλά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ