19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τ’ αηδόνια έσμιξαν (vids)

Ο Πολ Τζορτζ και ο Καουάι Λέοναρντ, αυτό το τόσο πολυσυζητημένο από το καλοκαίρι δίδυμο, έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και το αποτέλεσμα ήταν οι Κλίπερς να σταματήσουν τους επελαύνοντες Σέλτικς, νικώντας τους στο Λος Άντζελες με 107-104. Χρειάστηκε βέβαια παράταση για να τα καταφέρουν, καθώς οι Σέλτικς επέστρεψαν από διαφορά 10 πόντων εις βάρος τους στην τελευταία περίοδο, όμως στο τέλος της παράτασης ο Λέοναρντ έριξε τάπα στον Κέμπα Ουόκερ, που επιχειρούσε το τρίποντο της ισοφάρισης, και "κλείδωσε" τη νίκη.

Ο Τζορτζ σκόραρε 25 πόντους και ο Λέοναρντ 17, όμως πρώτος σκόρερ για τους Κλίπερς ήταν ο Λου Ουίλιαμς με 27 πόντους. Ο Τζέισον Τέιτουμ σκόραρε 30 πόντους για τους Σέλτικς.

Στο Ντένβερ οι Νάγκετς κατάφεραν να κρατήσουν για πρώτη φορά φέτος τους Ρόκετς κάτω από τους 100 πόντους και τους νίκησαν με 105-95 διακόπτοντας το σερί των 8 νικών, που έτρεχε η ομάδα του Χιούστον. Ο Νίκολα Γιόκιτς σκόραρε 27 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και βοήθησε πολύ ακόμα και στην άμυνα πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από 8 σερί παιχνίδια σκόραρε λιγότερους από 36 πόντους. Ο τελικός απολογισμός του ήταν 27 πόντοι, που για Χάρντεν είναι λίγοι, άρα για τους Νάγκετς η άμυνα πάνω του κρίνεται εξόχως αποδοτική. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πρόσθεσε άλλους 25 πόντους για τους Ρόκετς.

Στην Ουάσιγκτον ο Μπράντλεϊ Μπιλ σκόραρε 21 πόντους με 9/9 σουτ στην τρίτη περίοδο και 33 συνολικά και οδήγησε τους Ουίζαρντς σε νίκη με 138-132 επί των Σπερς, οι οποίοι παραπαίουν. Έφτασαν τις επτά συνεχόμενες ήττες κι αυτό το σερί είναο το χειρότερο επί των ημερών του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο τους. Τελευταία φορά που η ομάδα του Σαν Αντόνιο υπέστη επτά σερί ήττες ήταν τη σεζόν 1996-97, όταν ακόμα δεν είχαν αποκτήσει καν τον Τιμ Ντάνκαν και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον ήταν τραυματίας. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σπερς με 31 πόντους.

Στη Φιλαδέλφεια οι Σίξερς νίκησαν με 109-104 τους Νικς, όμως το γεγονός της βραδιάς ήταν το τρίποντο που πέτυχε ο Μπεν Σίμονς και πανηγύρισε έξαλλα όλο το γήπεδο. Γιατί; Διότι ήταν το πρώτο τρίποντο που πέτυχε ο Αυστραλός στην καριέρα του στο ΝΒΑ! Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ και να είναι πραγματικά πολύτιμος για την ομάδα του, όμως το μακρινό σουτ δεν το έχει. Μέχρι σήμερα δεν είχε ευστοχήσει ποτέ σε τρίποντο και του πήρε 179 αγώνες για να καταφέρει να βάλει ένα! Φυσικά και ο ίδιος το πανηγύρισε γράφοντας μάλιστα στο twitter πως... "πρέπει όλοι τώρα να βγάλετε τον σκασμό"! Ο Σίμονς τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 13 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ των Σίξερς ήταν ο Τζοέλ Εμπίιντ με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Μάρκους Μόρις είχε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους Νικς.

Στο Τορόντο οι Ράπτορς δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα για να κερδίσουν με 113-97 τους Μάτζικ, οι οποίοι όμως έχασαν στη διάρκεια του αγώνα δύο πολύ βασικούς παίκτες τους. Τον Νίκολα Βούτσεβιτς και τον Άαρον Γκόρντον, που έπαθαν διαστρέμματα και αποχώρησαν. Ο Φρεντ Βαν Φλιτ είχε 24 πόντους και ο Πασκάλ Σιακάμ 18 πόντους και 11 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές Ράπτορς. Ο Εβάν Φουρνιέ τελείωσε με 21 πόντους για τους Μάτζικ.

Στο Μαϊάμι ο Ντάνκαν Ρόμπινσον ήταν "καυτός" και οδήγησε τους Χιτ σε νίκη με 124-100 επί των Καβαλίερς. Παίζοντας απέναντι στον κόουτς των Καβς, Τζον Μπεϊλέιν, τον οποίον είχε προπονητή για τρία χρόνια στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο Ρόμπινσον σκόραρε 29 πόντους, πετυχαίνοντας οκτώ τρίποντα στο πρώτο μέρος, επτά εκ των οποίων στη δεύτερη περίοδο. Και οι δύο αυτές επιδόσεις αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των Χιτ. Ο Τάιλερ Χίρο πρόσθεσε άλλους 22 πόντους για την ομάδα του Μαϊάμι, ενώ από τους Καβαλίερς, που συμπλήρωσαν 17 συνεχόμενες ήττες στην έδρα των Χιτ, ξεχώρισε ο Κέβιν Λαβ με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς νίκησαν με 101-91 τους Χόρνετς, παρόλο που έπαιξαν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς τον τραυματία Κάιρι Ίρβινγκ. Βρήκαν όμως για πρώτη φορά φέτος τρεις παίκτες να σκοράρουν πάνω από 20 πόντους. Καλύτερος αυτών ήταν ο Τζάρετ Άλεν, που είχε 22 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ οι Σπένσερ Ντινγουίντι και Τορίν Πρινς πέτυχαν από 20 πόντους έκαστος. Ο Τέρι Ροζίερ σκόραρε 18 πόντους και ο Ντεβόντε Γκρέιαμ 17 για τους Χόρνετς.

Στο Σικάγο οι Μπουλς νίκησαν με 109-89 τους Πίστονς με τον Λόρι Μάρκανεν να σουτάρει 7/14 εντός παιδιάς και να τελειώνει τον αγώνα με 24 πόντους. Ο Ουέντελ Κάρτερ πρόσθεσε 12 πόντους και 15 ριμπάουντ για την ομάδα του Σικάγο. Οι Πίστονς, που έχασαν πέμπτο παιχνίδι στη σειρά, πήραν 18 πόντους από τον Ντέρικ Ρόουζ και 16 από τον Μπλέικ Γκρίφιν.

Στη Μινεάπολις οι Τζαζ πήραν το αίμα τους πίσω για την εντός έδρς ήττα τους από τους Τίμπεργουλβς τη Δευτέρα, νικώντας με 103-95. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 30 πόντους και 6/11 τρίποντα και ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 26 πόντους και 5/10 τρίποντα ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης των Τζαζ. Από τους Γουλβς, που σούταραν 14/45 τρίποντα, ο Άντριου Ουίγκινς είχε 22 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ