21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τώρα όλα θα είναι πιο εύκολα…

Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει και τυπικά στον Παναθηναϊκό Superfoods και πλέον η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μετά τη φυγή του Λούκα Ντόντσιτς για να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ, ο 29χρονος γκαρντ είναι πλέον με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρωλίγκα. Άλλωστε και πέρσι ο μοναδικός λόγος που δεν πήρε το βραβείο του MVP, είναι διότι οι «πράσινοι» δεν πήραν το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι. Ο άτυπος κανονισμός θέλει να μην δίνει το βραβείο του πολυτιμότερου σε κάποιον ο οποίος δεν μπόρεσε να βρεθεί στο τέλος του δρόμου. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε εκφράσει εδώ και καιρό τη θέλησή του να έχει και την επόμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του τον διεθνή γκαρντ. Η επιθυμία και του ίδιου του Καλάθη ήταν να συνεχίσει, καθώς η διοίκηση του πρότεινε ένα «χρυσό» συμβόλαιο δείχνοντας κι εκείνη από την πλευρά της τις προθέσεις της.

Αυτόματα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε στις τάξεις του τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Όλα όσα κάνει στο παρκέ ο Καλάθης είναι υπερπολύτιμα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Παράλληλα, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, με τον Στέφαν Λάσμε να μπορεί να δημιουργήσει με τον 29χρονο γκαρντ ένα πολύ ισχυρό δίδυμο που δεν θα αντιμετωπίζεται εύκολα.

Με τη διαφαινόμενη παραμονή και του Νίκου Παππά, πλέον είναι μετρημένες οι «πινελιές» που θα πρέπει να μπουν στο ρόστερ, ούτως ώστε να συμπληρωθεί το παζλ ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Κρατώντας τον καλύτερό του παίκτη ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον με σαφώς μεγαλύτερη αισιοδοξία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ