21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τώρα μπορεί να ονειρεύεται…

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου και πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το χθεσινό (22/11) βράδυ δίνει δικαίωμα στους πρωταθλητές Ελλάδας να χαμογελούν. Κι αυτό διότι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν ένα εύκολο πέρασμα από ένα γήπεδο όπως αυτό των Βαυαρών, με εμφατικό τρόπο. Το πρόβλημα των τελευταίων σεζόν για τους «πράσινους», ήταν οι εμφανίσεις τους, αλλά κυρίως τα αποτελέσματά τους μακριά από το ΟΑΚΑ.

Πλέον, έπειτα από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου έχουν ήδη πανηγυρίσει τρεις φορές, κάτι που δεν είχαν κατορθώσει ποτέ στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, που το σύστημα ήταν ίδιο με το φετινό.

Πέρα όμως από τα στατιστικά στοιχεία, ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως θα πρέπει να παίζει με αντιπάλους που είναι στα μέτρα του ή κατώτεροι του. Με «όπλο» την σκυλίσια άμυνα και παίρνοντας πολλά και σημαντικά πράγματα από τους παίκτες του πάγκου, το «τριφύλλι» δεν θα έχανε με τέτοια εμφάνιση όχι από την Μπάγερν, αλλά και από κάποια καλύτερη αντίπαλο, αν την είχε απέναντί του.

Ο πλουραλισμός της ομάδας αποτυπώθηκε στο χαρτί της στατιστικής, καθώς δέκα από τους δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν, σκόραραν. Παράλληλα ο Γιώργος Βόβορας έκανε ξανά κοουτσάρισμα για... όσκαρ. Εμπιστεύτηκε τους παίκτες του που ήρθαν κι έδεσαν την άμυνα και γι' αυτόν τον λόγο οι δύο κορυφαίοι ήταν ο Ντίνος Μήτογλου και ο Μπεν Μπέντιλ οι οποίοι «σκέπασαν» το καλάθι του Παναθηναϊκού.

Όταν βρέθηκε ο τρόπος για να έρθει η νίκη, η συνταγή δεν θα χαλούσε για να ικανοποιηθεί ο οποιοσδήποτε παίκτης. Κάπως έτσι, το ψηλό σχήμα μ' έναν πόιντ γκαρντ και τρεις φόργουορντ δίπλα του έμεινε στο παρκέ για 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος κι επί της ουσίας αποτέλεσε το «μυστικό» της επικράτησης.

Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Νίκος Παππάς δεν πάτησαν παρκέ για ούτε ένα δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Βόβορας δικαιώθηκε απόλυτα. Άλλωστε στον «πόλεμο» πας με αυτούς που ξέρεις ότι θα σε βγάλουν νικητή στο πεδίο της «μάχης».

Το τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό κέρδος της εμφάνισης του Παναθηναϊκού, ήταν και η επίδοση του Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός έπαιξε όπως ακριβώς πρέπει να κάνει, ως αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ. Δεν εκβίασε προσπάθειες, οργάνωσε άψογα με 5 ασίστ, απέφυγε τα λάθη και ήταν απολαυστικός ακόμα κι όταν χρησιμοποιήθηκε στο πλευρό του Νικ Καλάθη.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχοντας ανέβει στο 6-4 μπορεί να ονειρεύεται ξανά. Αν σε όλα τα θετικά νέα συνυπολογιστεί και η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, τότε τα πάντα συνηγορούν ότι η συνέχεια της σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Ευρωλίγκα θα είναι καλύτερη από το ξεκίνημα... Προέχει όμως να παραμείνουν προσγειωμένοι και να επικρατήσουν στα δύο προσεχή παιχνίδια τους στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο αρχικά την Μπασκόνια και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ