22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τώρα, μπορεί η Κορέα (pics)

Αέρας αισιοδοξίας πνέει στην Κορέα όσον αφορά στην πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, μέσω των προκριματικών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το σύστημα διεξαγωγής των διεθνών διοργανώσεων της FIBA άλλαξε από φέτος, με τα «παράθυρα» μεσούσης της περιόδου να κάνουν την εμφάνισή τους. Στην Κορέα, που αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 καταλαμβάνοντας την 23η θέση, αισιοδοξούν πως μπορούν να «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για την τελική φάση της Κίνας. Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο Ντου Κιονγκ Μιν μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο με το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικά. Επικεντρώνουμε κάθε φορά σε μόνο δύο παιχνίδια κι έτσι μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είναι επίσης εξαιρετική εμπειρία για τους παίκτες να μπορούν να παίζουν εντός έδρας σε διεθνείς αγώνες. Είναι σπουδαία εμπειρία γενικά η συμμετοχή στα προκριματικά και προσωπικά για εμένα είναι τιμή η κλήση μου στην Εθνική. Ανυπομονώ για το επόμενο "παράθυρο"».

Αναφέρθηκε και στην προσθήκη στο ρόστερ τους του Ρικάρντο Ράτλιφ, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά αφού αγωνίζεται από το 2012 στο εγχώριο πρωτάθλημα αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση κορεατικού διαβατηρίου και να παίξει στην Εθνική ως νατουραλιζέ: «Είναι πολύ ταλαντούχος. Είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην Κορέα και μπορεί επίσης να τρέξει στο παρκέ. Αυτό σημαίνει πως φέρνει έξτρα ενέργεια στην ομάδα που αγωνίζεται». Όσον αφορά στην προσωπική απόδοσή του, έχοντας στους πρώτους τέσσερις αγώνες κατά μέσο όρο 14π., 4 ασίστ και 1 ριμπάουντ, επεσήμανε: «Για εμένα, το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, είναι να κοιτάξω στους προηγούμενους αγώνες μας να δω τι δεν πήγε καλά και να το διορθώσω, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει».

Κλείνοντας, ο 26χρονος γκαρντ της DB Πρόμι μίλησε για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στα τρία εντός έδρας παιχνίδια τους, που έγιναν στην Γκόγιανγκ και τη Σεούλ: «Οι φίλαθλοί μας ήταν καταπληκτικοί, δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις μπροστά στους οπαδούς σου, οι οποίοι μπορούν από την πλευρά τους να απολαμβάνουν την Εθνική στη χώρα τους». Η Κορέα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες στον Α’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από τις Νέα Ζηλανδία και Κίνα και μπροστά από το χωρίς νίκη Χονγκ Κονγκ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ