24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τώρα είναι το δύσκολο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με επιτυχία χθες το πιο εύκολο παιχνίδι του στη διοργάνωση, με το δεύτερο να είναι αυτό με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και το τρίτο με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Με τον εξαιρετικό τρόπο όμως με τον οποίο το έκανε, ανέβασε ο ίδιος πολύ ψηλότερα τον πήχη για τα πολύ πιο δύσκολα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ, αρχής γενομένης αύριο το βράδυ με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Εκεί οι Πειραιώτες δεν μπορούν να μπουν με μηδενική πίεση για το αποτέλεσμα καθώς εάν θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της εισόδου στην οκτάδα (που παραμένει ακόμα πολύ δύσκολο) δεν έχουν περιθώρια για πολλές ήττες στο ΣΕΦ, έχοντας μάλιστα ήδη ένα πολύ κακό αποτέλεσμα (ήττα από Ζενίτ).

Ομως μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Ολυμπιακός δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα ούτε έλυσε όλα τα προβλήματά του. Απλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα θέματα της ΤΣΣΚΑ (έχασε πολύ σε αθλητικότητα με την απουσία του τραυματία Κλάιμπερν και σε δύναμη από την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Χάκετ) ενδεχομένως και κάποια υπεροψία των γηπεδούχων ιδιαίτερα στο σημείο που πέρασαν μπροστά 11 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Από εκεί και πέρα προσπάθησε να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο από τα δικά του προβλήματα και έτσι με την αποχώρηση (λόγω τραυματισμού) του Παπανικολάου, έπαιξε ακόμα καλύτερα και ακόμα πιο συγκεντρωμένος η - ομολογουμένως- καλύτερη εφετινή επιλογή του Ντέηβιντ Μπλάτ.

Οι παλιές παραδοσιακές λύσεις που θυμίζουν και το μέταλλο αυτής της ομάδας ήταν στη θέση τους, αρχικά ο Πρίντεζης που κράτησε την ομάδα στο κρίσιμο σημείο στο -11 και στη συνέχεια ο Σπανούλης για να βάλει το σύνηθες κερασάκι στην τούρτα, το νικητήριο τρίποντο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Τι και αν είχε 1/5 μέχρι εκείνη τη στιγμή και 0/12 να είχε φτάσει πάλι θα έπαιρνε το πιο βαρύ - ψυχολογικά - μεγάλο σουτ, έτσι είναι γαλουχημένος από τα γεννοφάσκια του !

Ο Πάντερ επιβεβαίωσε απλά ότι μπορεί να σταθεί επάξια και στην Ευρωλίγκα, ενώ όσον αφορά την πλειονότητα των υπολοίπων παικτών είναι φανερό ότι τους ενεργοποίησε στο έπακρο η έντονη κινητοποίηση στην ομάδα (αποχώρηση Ντέηβιντ Μπλάτ, συμφωνία με δύο νέους ξένους).

Το κεφάλαιο Κεστούρις Κεμζούρα είναι ξεχωριστό και ίσως το πιο ουσιώδες σε αυτό το παιχνίδι καθώς δεν ήταν μόνο άριστα διαβασμένος αλλά είχε και σημαντικές παρεμβάσεις την ώρα του αγώνα με σημαντικότερη την άψογη (χρονικά και αγωνιστικά) χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη πάνω στον οποίο είχε "στηθεί" όλη η αμυντική γραμμή της ΤΣΣΚΑ.

Ο Λιθουανός τεχνικός πιστώνεται επίσης το πως μπόρεσε να αλλάξει τη διάθεση και την ψυχολογία των παικτών του προς το καλύτερο μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα και το (αγωνιστικό) ναυάγιο στη Βιτόρια. Απλά το στοίχημα του έμπειρου τεχνικού είναι μεγάλο ιδιαίτερα αύριο που θα βρει απέναντί του έναν τεχνικό που γνωρίζει κάποιους από τους παίκτες του καλύτερα και από τον ίδιο !

Παράλληλα έχει μπροστά του ένα ταχύρυθμο φροντιστήριο για τους Ρότσεστι και Ρίντ, τους οποίους πρέπει να χωρέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην εξίσωση εάν θέλει να δει και στο άμεσο μέλλον την ομάδα του το ίδιο καλή όπως χθες το βράδυ στη Μόσχα.

Ακούγεται σχήμα οξύμωρο (καθώς ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν θέλει να βλέπει τη Basket League ούτε...ζωγραφιστή) αλλά θα βοηθούσε απίστευτα την προσαρμογή ιδιαίτερα των νέων ξένων (των δύο τελευταίων αλλά και των υπολοίπων) εάν είχαν και 1-2 παιχνίδια την εβδομάδα για το πρωτάθλημα. 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ