29.6 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Τώρα ας φοβούνται οι υπόλοιποι…

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την Ιταλία και πλέον θα πρέπει να ανησυχούν οι άλλοι και όχι εκείνος.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πιστοποίησε ότι έχει αλλάξει... τσιπάκι πριν από μία εβδομάδα, όταν άλωσε την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για πρώτη φορά μετά από το 2010.

Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο δεν πήρε μόνο το διπλό πρόκρισης, αλλά έκανε κι επίδειξη δύναμης. Έδειξε σε όλους τα... δόντια του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κυπελλούχοι Ελλάδας αποτελούν το πιο «καυτό» σύνολο στην Ευρωλίγκα. Έξι σερί νίκες με τις τρεις τελευταίες να έρχονται απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπασκόνια και Αρμάνι).

Ο Αμερικανός τεχνικός μοιάζει να έχει αποκρυπτογραφήσει τον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη και παρουσιάζει μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, ξεκάθαρο πλάνο και μεγάλη αποτελεσματικότητα. Οι παίκτες πια πιστεύουν στους εαυτούς τους και μπορούν να σκοράρουν και από μακριά.

Και ο ηγέτης της ομάδας είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο Νικ Καλάθης.

Η εμφάνισή του, στο δεύτερο παιχνίδι μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους δεν χάνουν ευκαιρία να τον αμφισβητήσουν. Ο 30χρονος σταρ ήταν απλά... εξωγήινος. Κάθισε στον πάγκο μόλις για 39'' και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι έφτασε τους 27 πόντους χωρίς βολή, ενώ μοίρασε και 14 ασίστ! Συνολικά συμμετείχε στους 61 από τους 95 πόντους της ομάδας του.

Όχι και άσχημα έτσι;

Πλέον το μόνο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός αν εστιάσει στην πρόκριση θα είναι η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο αν κατορθώσει να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε θα έχει κάνει βήμα για την έκτη θέση, καθώς η Μπασκόνια την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

Το πιο σημαντικό για τους «πράσινους» είναι ότι έσωσαν μία χρονιά που έμοιαζε χαμένη, όταν είχαν ρεκόρ 9-13. Το Κύπελλο και το πρωτάθλημα δεν αρκούν πλέον, όμως με τον Πιτίνο να διευθύνει και τον Καλάθη να «μαγεύει» στο παρκέ ο Παναθηναϊκός φώναξε σε όλους ότι επιστρέφει.

Ότι είναι ζωντανός, θα βρεθεί ξανά στα πλέι οφ (τελευταία φορά που δεν ήταν το 2010) και ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μομέντουμ και μπασκετική τρέλα. Οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα είναι φαβορί αν τον συναντήσουν, αλλά σίγουρα θα προτιμούσαν έναν αντίπαλο διαφορετικό και όχι τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ