20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Δεδομένου ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν αναμένεται να ρισκάρει να μπει στα παιχνίδια ούτε την επόμενη εβδομάδα με τους διπλούς αγώνες (Τρίτη στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι και Πέμπτη στο ΣΕΦ με την - πάντα υπολογίσιμη ως ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα - Χίμκι).

Αλλά και ότι ο Κίμ Τιλί δεν θα μπει για πολλές εβδομάδες ακόμα και 2-3 παίκτες σφίγγουν τα δόντια και κάνουν ενέσεις για να αγωνιστούν, ήδη η πρώτη διαβολοβδομάδα έφτασε πολύ νωρίς για τους φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας.

Στο κολασμένο "Γιάντ Ελιάου" με μια Μακάμπι που ονειρεύεται παλιές μεγάλες δόξες και δεν έχει καμία σχέση με το περσινό φάντασμα αλλά και κόντρα σε ομάδα που έχει στήσει (και όχι όπως πέρυσι με την Μπαρτσελόνα) ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ο βαθμός δυσκολίας εκτοξεύεται σε σχέση με τα πρώτα δύο εντός (Ελλάδας) έδρας παιχνίδια με τις δύο πιο αδύναμες θεωρητικά ισπανικές ομάδες από τις συνολικά πέντε που μετέχουν στην εφετινή Ευρωλίγκα.  

Διότι καλή η Μπασκόνια και φιλόδοξη η Μάλαγα, αλλά δεν είναι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ούτε καν θυμίζουν την πρωταθλήτρια Βαλένθια.

Αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια θύμισε τον αλχημιστή (με διάφορα σχήματα προσπάθησε να μακιγιάρει τις σημαντικότατες ελλείψεις) στα επόμενα δύο θα πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Ο Ολυμπιακός "φωνάζει" ότι έχει σοβαρό κενό μέσα στη ρακέτα και δεν χρειάζεται να διαβάζει κανείς στη στατιστική τα επιθετικά ριμπάουντ της αντίπαλης ομάδας ή του βασικού της σέντερ για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα. Συνεπώς καλές οι σκέψεις για αντικαταστάτη του Τιλί ("Εφόσον βρούμε κάτι καλό που θα κάνει τη διαφορά" όπως είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος) αλλά ίσως οι άνθρωποι τους Ολυμπιακού και βασικά το τεχνικό τιμ, αφού πρόκειται να ψάξουν, να κοιτάξουν ίσως για κάποιον πιο καθαρόαιμο ψηλό από ένα τεσσάρι.

Η έστω ο Αντι-Τιλί να είναι κάτι πιο δυνατό κοντά στο καλάθι δεδομένου ότι έτσι και αλλιώς δύσκολα θα πετύχουν τόσο αποτελεσματικό αμυντικό όπως ο Γάλλος. Σαφώς το στοίχημα και ο στόχος είναι να μην πειραχτεί η χημεία της ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντέξει να μείνει για τόσους μήνες χωρίς έναν δυνατό παίκτη μέσα στη ρακέτα.

Ο Τιλί δεν είχε τραυματιστεί ποτέ τόσο σοβαρά στην καριέρα του αλλά πλέον παίζει στην πιο άτυχη - μακράν - ομάδα της Ευρωλίγκας και πρώτος το κατάλαβε ο πατέρας του (εκλέκτορας της εθνικής βόλει των ανδρών της Γαλλίας).

Ο  Λοράν Κιλί, ο οποίος είναι στην Ελλάδα μην μπορώντας να δει από κοντά τον  Κίμ που είναι τραυματίας, πήγε χθες στο Μελίνα Μερκούρη για να δει την ομάδα του γιου του, αλλά στο άθλημα που ο ίδιος λατρεύει και παρακολούθησε τον αγώνα Ολυμπιακού-Ηρακλή για το λίγκ κάπ του βόλεϊ...

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ