28.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τόμπσον και… κάτω οι Καβαλίερς (vids)

Με τον Κλέι Τόμπσον να «καθαρίζει» στο φινάλε, οι Ουόριορς κέρδισαν τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη «μάχη» με 99-92 έναντι των Καβαλίερς, σε ένα ακόμη έντονο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε τη «σφραγίδα» του σουτέρ των «Πολεμιστών», καταφέρνοντας μαζί με τους Ντουράντ-Γκριν να καλύψουν το κενό του Στεφ Κάρι σε ένα τόσο ιδιαίτερο ματς.

Το μεγάλο ντέρμπι των Χριστουγέννων ανάμεσα σε Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Κλίβελαντ Καβαλίερς στην «Oracle Arena» είχε νικητές τους πρωταθλητές, με το 99-92 να διαμορφώνεται από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο λόγος δε γίνεται παρά για τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος σκοράροντας τους τελευταίους επτά πόντους της αναμέτρησης σε 93 δευτερόλεπτα, με ένα καθοριστικό τρίποντο ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, χάρισε επί της ουσίας την νίκη στην ομάδα του, σε ένα νευρικό ματς με αρκετή αστοχία για τις δύο πλευρές (46.3% έναντι 31.8% στα σουτ εντός παιδιάς). Στην νευρικότητα αυτή ίσως συνέβαλαν και οι ουκ ολίγες λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ζητά δικαιολογημένα φάουλ του Κέβιν Ντουράντ σε μπάσιμό του στα 26" πριν από το φινάλε, με το σκορ στο 95-92. 

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες εξαρχής δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση, με όχι και τόσο καλές επιλογές εκτελεστικά. Οι «Ιππότες» ξεκίνησαν με εύστοχα σουτ έξω από τα 7.25 μέτρα με τη βοήθεια των Λαβ-Κράουντερ, την ίδια στιγμή που ο Τόμπσον είχε πάρει εξαρχής πρωτοβουλίες, καλύπτοντας ακόμη και τον εκτός ρυθμού Ντουράντ, αφού ο τελευταίος έχοντας ήδη δεχθεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, κόντεψε να δει την έξοδο για τα αποδυτήρια, όταν σε μία φάση είπε... μερικές κουβέντες με τον Καλδερόν. Κάπως έτσι, με τον Κόρβερ να βρίσκει επίσης μερικά μακρινά σουτ, οι «Καβς» ήταν μπροστά με 24-28 στην πρώτη περίοδο και οι παίκτες του Στιβ Κερ προηγήθηκαν, όταν οι Ντουράντ-Λίβινγκστον βρήκαν ρυθμό, με τους Γκριν και Μπελ να κάνουν τα πάντα... και να συμφέρουν σε ριμπάουντ και δημιουργία. Το 42-39 στα 3:08 πριν από το ημίχρονο, συγκεκριμένα, ήταν το πρώτο προβάδισμα των γηπεδούχων και προηγούμενοι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια, με μερικές λύσεις από τον Κάσπι.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο ανήκε σε δύο ακόμη παίκτες, που επί της ουσίας έρχονται από τον πάγκο των Ουόριορς. Ο ΜακΚό στην αρχή και ο Ιγκουοντάλα στη συνέχεια, ήταν εκείνοι που έδωσαν περισσότερη ενέργεια, κάτι που φάνηκε τόσο στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας τους όσο και στις επιθετικές λύσεις που πρόσφεραν, με τη διαφορά να φτάνει στο +6 μισό λεπτό πριν από τη λήξη της περιόδου (71-65). Η αστοχία των υπολοίπων, όμως, σε συνδυασμό με τη γενναιότητα του Λαβ, που πάλευε μόνος του σε εκείνο το διάστημα, δεν επέτρεψε στους Ουόριορς να πάρουν διαφορά (71-67). Ο Τζέιμς και ο Ουέιντ βρήκαν τρόπο να σκοράρουν από μακριά, με την άμυνα των αντιπάλων να είναι εξαιρετικοί όσο περισσότερο πλησίαζαν το καλάθι, αλλά ο Γκριν δεν άφηνε για πολύ τους «Καβς» να χαρούν, απαντώντας με αντίστοιχα σουτ. Κάπου εκεί, ο Ντουράντ πήρε την «μπακέτα» και με τρίποντο λίγο μετά τα μέσα της τελευταίας περιόδου, διαμόρφωσε το 90-81, στη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Λαβ και Κράουντερ, όμως, υπενθύμιζαν πως οι πρωταθλητές του 2016 ήταν ακόμη... εκεί, για να ισοφαρίσει ο «Βασιλιάς» ακριβώς στο δίλεπτο πριν από την εκπνοή. Στο κρίσιμο σημείο που ακολούθησε, η άμυνα απέναντί του ήταν υποδειγματική - αν και έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για εκείνο το φάουλ του Ντουράντ - και αυτή εξαργυρώθηκε στην αντίπερα όχθη για τους πρωταθλητές, με τον Τόμπσον να κερδίζει το ματς, πρώτα με τρίποντο στα 93" και ύστερα όντας ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών.

Οι Κέβιν Ντουράντ (25 π., 7 ρ., 5 κ.) και Κλέι Τόμπσον (24 π., 4/7 τρ., 7 ρ.), λοιπόν, ήταν εκείνοι που «τράβηξαν κουπί» στο σκοράρισμα για τους Ουόριορς, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να έχει σε 40 λεπτά συμμετοχής triple double 12 πόντων, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Οι 31 πόντοι (6/11 τρ.) με 18 ριμπάουντ του Κέβιν Λαβ δεν έφταναν για το συγκρότημα του Τάιρον Λου, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει 20 πόντους (7/18 σουτ) με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα ο Τζέι Κράουντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ