17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τόμιτς: «Περίπλοκη η κατάσταση στην Ευρωλίγκα»

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο παρκέ και να αγωνιστεί ξανά εξέφρασε ο Άντε Τόμιτς, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Μπαρτσελόνα.

Ο αρχηγός των Καταλανών παραμένει εδώ και δύο και πλέον μήνες εκτός δράσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που ανέστειλε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα παγκοσμίως. «Αισθάνομαι καλά, δούλεψα πολύ στο σπίτι, παρά τις συνθήκες. Αρχίσαμε να προπονούμαστε ατομικά κι ελπίζω τις επόμενες ημέρες να ανεβάσουμε ρυθμό. Θέλουμε να παίξουμε ξανά», παραδέχθηκε αρκετά.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση τόσο της φετινής Ευρωλίγκας όσο και του ισπανικού πρωταθλήματος συμπλήρωσε: «Σε επίπεδο Ευρωλίγκας η κατάσταση οργανωτικά είναι αρκετά περίπλοκη. Θα πρέπει να συγκεντρωθούν ομάδες από διαφορετικές χώρες και θα είναι δύσκολο να οργανωθεί ένα σχέδιο για να παίξουμε. Από την άλλη, η ACB έχει το πλεονέκτημα ότι όλοι οι σύλλογοι προέρχονται από την ίδια χώρα. Είναι ευκολότερο να οργανωθούμε. Ό,τι και να συμβεί, νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ρωτήθηκε και για το πώς θα θεωρεί πως μπορούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-2020, εντός κι εκτός συνόρων, κι απάντησε: «Σίγουρα, θα υπάρχουν αλλαγές στο τέλος της σεζόν. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει. Για παράδειγμα, ποτέ δεν είδαμε παρόμοια μορφή ούτε στην Ευρωλίγκα ούτε στην ACB, με τη διεξαγωγή τουρνουά σε μία πόλη. Αυτή θα είναι μια σημαντική αλλαγή. Όπως κι ότι θα παίξουμε ελλείψει θεατών. Είναι δύσκολο να συζητήσουμε τι θα γίνει».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πώς βίωσε εκείνος το διάστημα της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν, με την κατ’ οίκον απομόνωση που επιβλήθηκε σε όλους. «Πέρασα πολύ χρόνο με τη γυναίκα μου και τις κόρες μας. Μπορέσαμε να απολαύσουμε τις στιγμές. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας», εξήγησε ο 33χρονος σέντερ της Μπαρτσελόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ